05.16.2022 14:15

Harta punctelor de incarcare pentru masini electrice in Europa

Romania este la coada clasamentului la nivel european in ceea ce priveste infrastructura, dar si vanzarile de automobile electrice, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

La nivel national sunt instalate in Romania numai 29 de puncte de incarcare, de doua ori mai putine decat in Ungaria. Pana in prezent cel mai mare investitor in instalarea de statii de incarcare pentru masini electrice este Dragan Caranovic, unul dintre actionarii lantului de restaurante Taverna Sarbului, care a instalat astfel de puncte in Bucuresti, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Sinaia si Timisoara, in conditiile in care el detine un automobil electric Tesla. Un punct de incarcare pentru masini electrice este evaluat la aproape 15.000 de euro.

„Am investit 2.900 de euro in fiecare statie de incarcare pentru masini electrice. am facut-o pentru clienti si pentru ca detin un automobil electric Tesla. De la statul roman nu am primit niciun ajutor pentru statii, iar clientii pot alimenta gratuit aici. Spre exemplu un „plin“ pentru Tesla (Model S are o autonomie de 400 km – n.red.) costa numai 4,5 euro“, a spus Dragan Caranovic, actionarul Taverna Sarbului.

autobusiness

 

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto