04.07.2020 20:54

Ghosn: inca doi ani de criza pe piata auto europeana

Carlos Ghosn, cel mai bine cotat CEO din domeniul auto in acest moment, a afirmat ca se pregateste pentru cel putin inca doi ani de criza pe piata auto europeana.

Conform lui Ghosn, vanzarile de masini noi in Europa vor continua sa scada pana in 2015, in cel mai bun caz putandu-ne astepta la o oarecare stabilitate. Insa, o crestere a vanzarilor nu are cum sa se produca inainte de 2016.

Principalul motiv pentru care piata auto europeana a ajuns la nivelurile de acum 20 de ani tine, in opinia lui Ghosn, de somajul in crestere, lipsa puterii de cumparare afectand drastic vanzarile de masini noi.

In schimb, Ghosn crede ca in restul lumii vom asista la recorduri de vanzari ale masinilor noi, in special pe cateva piete in expansiune: Brazilia, Rusia, India si China. Si SUA da semne de redresare, dar intr-un ritm mai mic.

In plus, pana la finalul acestui deceniu Ghosn se asteapta ca si alte zone sa devina interesante pentru producatorii auto, cum ar fi Africa, Indonezia sau Orientul Mijlociu, unde exista un potential urias, iar populatia incepe sa aiba mai multi bani.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto