05.31.2020 11:05

Frumoasa si Bestia intr-un singur concept: Icona Vulcano by Samuel Chuffart

Proiectata de catre Directorul de Design de la Icona, Samuel Chuffart, Icona Vulcano intruchipeaza cea mai buna combinatie a designului italian si ingineria. Cu un design deosebit, consistand in forme voluptoase si armonioase, Icona Vulcano insumeaza simbolul auto al cuplului Frumoasa si Bestia.

Ajungand pana la 950 de cai putere, printr-o combinatie ingenioasa de motor cu ardere si motoare electrice, Icona Vulcano atinge o viteza maxima de aproximativ 350 km/h. Sistemul de propulsie este opera bine-cunoscutului Claudio Lombardi, directorul tehnic de propulsie al brandului Ferrari si proiectantul a numeroase masini campioane la nivel mondial. Claudio Lombardi a proiectat doua configuratii disponibile pentru Icona Vulcano. Unul din proiecte este un impresionanat V12, tractiune pe spate, asociat cu o cutie de viteze tehnologie avansata, care include un sistem hibrid: motorul electric sincronizeaza ambreiajul unic pentru schimbarea rapida a treptei de viteza si echilibreaza cuplul de accelerare lina si optima, in timp ce puterea suplimentara mareste puterea totala a masinii, de 950 CP.

Bazata pe dezvoltarea ocntinua a acestei tehnologii, Icona Vulcano este, de asemenea, disponibila in varianta cu un motor Twin Turbo V6, cuplat cu doua motoare electrice pentru tractiune-fata, care vor furniza o putere totala de 870 CP.

Icona Vulcano beneficiaza de roti din aluminiu forjat cu anvelope de ultra performanta. Sistemul de frane este furnizat de catre Brembo. Franele GT-R sunt cel mai bun sistem de franare proiectat vreodata. Mai usoare si mai rigide, cu un excelent grad de respingere a caldurii, cele 6 etriere cu piston sunt fabricate din bucati. Discuri ceramice usoare de carbon de 380 mm reduce inertia in timp ce disipa caldura extrem de rapid.

Ideea pentru Vulcano a aparut in 2012, cand Icona a fost invitat sa expuna conceptul masinii electrice Fuselage la cea de-a 27 editie a Festivalului International de Automobile de la Paris, ca si finalist in competitia celor mai frumoase masini ale lumii.

Ramona Țuțuianu

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto