05.17.2022 6:51

A fost inaugurata prima priza pentru masini electrice din Cluj

Liberty Technology Park, cel mai mare parc tehnologic privat din Romania, a inaugurat prima priza pentru masini electrice din Cluj-Napoca in urma unui parteneriat cu Siemens Romania.

Priza Sentron 5TT3201-1KK25 montata de Siemens in parcarea parcului tehnologic va putea fi folosita si de non-rezidentii parcului. Priza va putea incarca o masina electrica in circa 2 ore. O masina electrica obisnuita parcurge intre 100 si 480 de kilometri dupa o incarcare, insa in viitor autonomia ar putea creste la 2.000 km cu o singura incarcare.

„Autorizarea primului Service BMW i din Romania la Bucuresti reprezinta un pas important si un semnal clar dat de noi in directia sustinerii acestor noi tehnologii in piata auto. Ne bucuram ca, incepand de astazi, Clujul beneficiaza de acest dispozitiv de incarcare si speram ca in curand si alte orase sa urmeze acest trend. Pentru dezvoltarea pietei automobilelor electrice este nevoie de o intreaga retea de prize, nu doar la nivel local, ci si la nivel national. Disponibilitatea acestor dispozitive de incarcare rapida ar impulsiona piata auto si sunt convins ca in curand vom putea admira mai multe BMW i3 pe strazile Clujului” , a declarat Marius Zahan, director executiv Autotransilvania.

In prezent, in Romania circula aproximativ 130 de masini electrice, insa numarul acestora s-ar putea dubla, in conditiile in care Ministerul Mediului ofera, din aprilie 2015, o subventie in valoare de 20.000 de lei (circa 4.500 de euro) la achizitia unui autoturism electric. In plus, ministerul are in plan o sesiune de finantare pentru amplasarea de prize pentru alimentarea masinilor electrice, de la circa 50 in prezent, la 10.000.

760x0-00-65
Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto