05.25.2020 9:13

Fordul, produs in Craiova, ramane in continuare Motorul International al anului 2013

Zilele trecute a avut loc cea de-a 15 a editie a decernarii premiilor pentru motorul anului 2013, prezentate la  Engine Expo, in Stuttgart, Germania. Evenimentul, considerat unul dintre cele mai importante pentru industria domeniului auto, a oferit, in total, 12 premii, fiind jurizate in prealabil de aproximativ 87 jurnalisti auto proveniti din 35 tari.

Clasificate in functie de capacitatea cilindrica, competitia pentru motorul anului 2013 a gazduit 8 tipuri de motoare incepand de la capacitati mai mici de 1 litru, pana la  4 litru si mai mult. Pe langa acestea, a existat o categorie Green Engine, privind motoarele ecologice, si marele titlu, “International Engine of the year 2013″.

Pentru al  doilea an consecutiv, specialistii au votat Ford 1.0 Ecoboost , drept cel mai bun motor de pe piata. Folosit pentru o gama variata de masini mici produse de Ford, motorul a fost apreciat pentru aspectele sale economice, intregul pachet putand alimenta cu usurinta, vehicule mai mari, ca si Grand C-Max. Baby EcoBoost-designul cu trei cilindri, primul de acest fel de la Ford a fost apreciat mai ales pentru calitatile sale dinamice si dimensuinile sale reduse. Micul castigator s-a detasat de rivali si la premiul  jurizat pentru categoria din care face parte.

“Acesta este un motor cu adevărat remarcabil si faptul că acesta asigurat primul loc in aceasta categorie, cu atata usurinta, arata ca judecatorii noștri apreciaza toată munca grea pe care inginerii de propulsie Ford au pus-o in acest proiect. Bravo Ford!” a comentat  Dean Slavich, co- presedintele Competitiei pentru Motorul International al Anului.

Dupa un succes consecvent de asemenea amploare, specialistii isi pun intrebari de genul: Va fi  Ford 1.0 EcoBoost, pentru a treia oara consecutiv, castigatorul editiei din 2014 a premiilor pentru motorul anului?

Ramona Țuțuianu

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto