08.14.2020 20:32

Ford, in ofensiva pe toate fronturile

Directorul operational si vicepresedintele pentru marketing al diviziei europene a gigantului american Ford au vorbit despre proiectele de viitor ale companiei si provocarea reprezentata de automobilele electrice.

19_IAA_EcoSport_40_850999ea23

Masini electrice si hibride, un crossover si un produs care tinde spre zona premium a pietei sunt doar cateva dintre vehiculele cu care Ford are in plan sa sustina ofensiva de recucerire a pietei europene. Preocupata de echilibrarea productiei cu cererea, compania americana a fost nevoita, recent, sa anunte stopari ale productiei, inclusiv in Romania. Prezenta la expozitia auto de la Frankfurt (IAA 2013), Barb Samardzich, COO al Ford Europe,a vorbit despre intrarea pe piata a micului SUV EcoSport si strategia companiei sale in privinta „electrificarii“ vehiculelor.

Putini sunt cei care stiu ca Ford comercializeaza, pe anumite piete din Europa, un Focus electric. Chiar mai putini au avut ocazia sa il testeze si sa afle ca marele producator american ocupa locul doi in lume la vanzari de masini electrice, dupa Toyota. „Dezvoltam modele alimentate cu energie electrica de foarte mult timp”.

Oficialul Ford a explicat si ca micul SUV EcoSport, care va sosi in aceasta toamna pe pietele europene, este un produs care, in curand, ar putea fi produs local. Dar numai daca vanzarile vor justifica asta. „Ne straduim acum sa aducem suficiente maaini in Europa pentru a sustine cererea”.

Desi sustine ca viitoarele modele de top Vignale nu vor intra in concurenta cu vehicule similare din gama Audi, BMW sau Mercedes-Benz, Gaetano Thorel accepta ca „unii clienti vor veni de la marci premium. Altii, chiar de la Ford“. Este vorba despre clientii care vor un vehicul mai exclusivist decat actuala gama Titanium. Interesant este insa ca marca americana a mai avut, in trecut, o gama de top numita Ghia, care „si-a piedut rezonanta“. Dacă vor reusi cei de la Ford  sa nu repete cu Vignale greselile facute cu Ghia ramane de vazut.

19_IAA_Vignale_40

Articolul complet pe www.capital.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto