08.03.2020 12:30

Ford Australia isi va inchide activitatea

Ford va inchide fabricile australiene din Broadmeadows si Geelong, unde se produc modelele locale Falcon si Territory, si astfel se vor pierde aproximativ 1.200 de locuri de munca din cele 3.500 existente.

Ford Falcon si SUV-ul Territory nu se vor mai produce din 2016, când Ford va închide fabricile din Broadmeadows şi Geelong.

Motivul pentru care se opreste productia locale de masini este pierderea pe care a suferit-o Ford Australia in ultimii cinci ani – peste 600 de milioane de dolari americani.

Din 2000 până în prezent, divizia australiană a companiei Ford a primit aproximativ 1,1 miliarde de dolari americani sub formă de ajutoare de stat şi federale pentru a-şi menţine deschide fabricile. Chiar şi aşa, în noiembrie 2012, 212 persoane au fost concediate, iar închiderea din 2016 va duce la pierderea a aproximativ 1.200 de locuri de muncă din cele 3.500 existente în prezent.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto