07.02.2020 22:53

Ferrari F12berlinetta, un vehicul de stradă cu puterea unui monopost F1

Italienii de la Ferrari au început în această lună livrările noului model F12 Berlinetta, despre care șeful companiei spune că nu este cu nimic mai prejos decât o mașină de Formula 1. Dimpotrivă.

„F12berlinetta dezvoltă 740 CP în timp ce mașinile de Formula 1 de astăzi au între 740 CP și 750 CP. Prin urmare, noi oferim puterea unui monopost sub capota unei mașini de stradă”, a declarat Luca Cordero di Montezemolo, președintele Ferrari.

Poate și datorită acestei caracteristici unice, combinată cu o producţie anuală limitată la 800 de unităţi, clienţii care îşi doresc un Ferrari F12berlinetta trebuie să aştepte între nouă luni şi un an pentru a intra în posesia impresionantului vehicul care costă nu mai puţin de 274.000 de euro. Aritmetica simplă ne arată că pentru Berlinetta trebuie scoşi din buzunar câte 371 de euro pentru fiecare cal-putere.

Citeşte articolul integral pe capital.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto