08.04.2020 11:25

Fara acceleratie, frana sau volan

Google a dezvoltat primele prototipuri ale masinii fara volan, pedale de acceleratie sau frâna

Google a dezvoltat primele prototipuri ale masinii “fara sofer” la care lucreaza mai multi ani si intentioneaza sa construiasca în parteneriat cu companii auto 100-200 de automobile pentru teste, complet autonome si lipsite de elemente precum volan, pedale de acceleratie si frâna.

Compania americana a prezentat unul dintre aceste prototipuri într-un clip video de promovare. “Masina cu doua locuri seamana cu o gondola pe roti. Nu are volan, pedala de acceleratie sau pedala de frâna. În schimb masina se foloseste de proprii senzori si de programe pentru a-si face treaba“, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Anuntul Google a venit marti noaptea, în timp ce cofondatorul Google Sergey Brin discuta programul masinii autonome la o conferinta organizata la Rancho Palos Verdes, California. “Le veti vedea conducând si vrem sa va explicam ce sunt“, a spus Brin.

Google-Car

 

citeste articolul integral pe Money.ro

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto