- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Fany ataca in instanta hotararea prin care erau scose la licitatie traseele din zona metropolitana

Posted By Andreea Fagadar On 1 decembrie 2013 @ 16:40 In Articole | No Comments

In urma cu putin timp RATUC  a devenit Companie de Transport Public SA avand ca actionar unic Consiliul Local Cluj-Napoca, pentru a prelua rutele din zona metropolitana. Fany insa a atacat in instanta hotararea prin care erau scoase la licitatie traseele din zona metropolitana si a primit castig de cauza.

6715_0000110909 [1]

Decizia a fost atacata in mod contencios administrativ de firmele GVP, Ovid Trans, Fany, Favorit Trans si MV Trans, ca fiind nelegala. Acestia au sustinut ca nu avea nici un temei legal pentru a scote aceste zone la licitatie, fiind vorba despre o licitatie la nivel national pentru transport intrajudetean.

Imi pare rau ca cei de la Consiliul Judetean nu cunosc Legile. Vom cere si daune. O situatie similara s-a petrecut la Valcea si tin sa va spun ca acolo transportatorul a castigat procesul. Solutia nu este ca cei de la Consiliul Judetan sa scoata traseele si apoi sa le atribuie prin incredintare directa catre RATUC [2]. Solutia era ca RATUC [2] sa se transforme in SA in timp util si sa participe la licitatie”, a spus directorul Fany.

Ca urmare traseele au fost scoase la licitatie, insa RATUC nu si-a depus dosarul.

Primarul comunei Floresti, Horia Sulea, se gandeste la o regie locala de transport pe raza localitatii Floresti, pana la Polus, care se afla pe raza comunei.

Pana atunci florestenii vor protesta pentru a cere autoritatilor locale si judetene sa rezolve problema transportului in comun si sa introduca liniile RATUC. mai multe detalii despre protest gasiti aici [3].

  [4]


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/fany-ataca-in-instanta-hotararea-prin-care-erau-scose-la-licitatie-traseele-din-zona-metropolitana.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/11/6715_0000110909.jpg

[2] RATUC: http://www.stiridecluj.ro/tag-ratuc

[3] aici: http://citynews.ro/eveniment/florestenii-ies-strada-vrem-transport-comun-nu-bataie-de-joc-1257122

[4]  : http://www.floresti-gilau.ro/exclusiv-fany-recastiga-traseele-din-zmc-ratuc-in-floresti-la-loc-comanda

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.