05.17.2022 7:53

Fany ataca in instanta hotararea prin care erau scose la licitatie traseele din zona metropolitana

In urma cu putin timp RATUC  a devenit Companie de Transport Public SA avand ca actionar unic Consiliul Local Cluj-Napoca, pentru a prelua rutele din zona metropolitana. Fany insa a atacat in instanta hotararea prin care erau scoase la licitatie traseele din zona metropolitana si a primit castig de cauza.

6715_0000110909

Decizia a fost atacata in mod contencios administrativ de firmele GVP, Ovid Trans, Fany, Favorit Trans si MV Trans, ca fiind nelegala. Acestia au sustinut ca nu avea nici un temei legal pentru a scote aceste zone la licitatie, fiind vorba despre o licitatie la nivel national pentru transport intrajudetean.

Imi pare rau ca cei de la Consiliul Judetean nu cunosc Legile. Vom cere si daune. O situatie similara s-a petrecut la Valcea si tin sa va spun ca acolo transportatorul a castigat procesul. Solutia nu este ca cei de la Consiliul Judetan sa scoata traseele si apoi sa le atribuie prin incredintare directa catre RATUC. Solutia era ca RATUC sa se transforme in SA in timp util si sa participe la licitatie”, a spus directorul Fany.

Ca urmare traseele au fost scoase la licitatie, insa RATUC nu si-a depus dosarul.

Primarul comunei Floresti, Horia Sulea, se gandeste la o regie locala de transport pe raza localitatii Floresti, pana la Polus, care se afla pe raza comunei.

Pana atunci florestenii vor protesta pentru a cere autoritatilor locale si judetene sa rezolve problema transportului in comun si sa introduca liniile RATUC. mai multe detalii despre protest gasiti aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto