10.01.2020 18:15

EfficientGrip Performance

Odata cu lansarea noii anvelope EfficientGrip Performance, Goodyear continua sa se pozitioneze în topul producatorilor de anvelope cu cele mai bune ratinguri, potrivit noii scheme de etichetare.

Noua anvelopa pentru masini de pasageri livreaza nivelul înalt de performanta cerut de noua eticheta UE pentru anvelope si chiar peste aceasta

Goodyear anunta astazi ca si-a reînnoit gama de anvelope de vara pentru masini de pasageri prin introducerea noii anvelope EfficientGrip Performance. Noua anvelopa EfficientGrip Performance, disponibila în 39 de dimensiuni (începând cu 1 martie 2013), livreaza, conform noii scheme de etichetare UE pentru anvelope, unele din cele mai ridicate ratinguri de performanta ce pot fi întâlnite la anvelopele existente acum pe piata, cu un rating A la aderenta pe carosabil umed si B la rezistenta la rulare1. De asemenea, pentru cel de-al III-a criteriu – nivelul zgomotului exterior la rulare -, anvelopa livreaza cele mai mici valori ai decibelilor pentru o anvelopa dintr-o astfel de gama si pentru astfel de dimensiuni existente acum pe piata.

Anvelopa EfficientGrip Performance a fost lansata la numai câteva luni de la intrarea în vigoare a noului program european de etichetare, dar este deja una din anvelopele cu cele mai înalte standarde de pe piata din punct de vedere al noii scheme de etichetare.

Capabila sa vina în întâmpinarea celor mai înalte grade de etichetare din Europa, noua anvelopa EfficientGrip Performance este un pachet de tehnologii avansate. Printre acestea se numara si tehnologia dezvoltata de companie pentru controlul unei uzuri echilibrate pe toata suprafata anvelopei, WearControl Technology, livrând o aderenta optimizata pe carosabil umed si un nivel scazut al rezistentei la rulare pe toata durata de viata a anvelopei. Nivelul scazut al rezistentei la rulare, si astfel consumul de carburant mai scazut, este asigurat prin noua formula a compusului folosit la constructia anvelopei, care reduce încalzirea la nivelul umerilor laterali ai anvelopei, reducând rezistenta dintre anvelopa si suprafata de rulare. Un strat avansat numit CoolCushion asigura de asemenea un control al producerii caldurii si reduce încalzirea pe toata suprafata anvelopei, contribuind la succesul general al anvelopei si la ob?inerea celor mai ridicate scoruri conform noii etichete UE pentru anvelope. O dispunere optimizata a blocurilor pe umarul anvelopei si un sistem de caneluri extrafine livreaza o reducere suplimentara a nivelului de zgomot exterior al anvelopei în timpul rularii pe suprafata drumului.

Când dezvoltam o anvelopa, dorim sa oferim un produs de calitate ce va continua sa livreze performanta promisa pe toata durata sa de viata”, a precizat Hugues Despres, Brand Director EMEA la Goodyear. “Gratie unor tehnologii precum WearControl, noua anvelopa EfficientGrip Performance poate livra un nivel optim al aderentei pe carosabil umed si o rezistenta la rulare echilibrata pe toata durata de viata a anvelopei.

Având la baza imperativul Goodyear de a îmbunatati permanent siguranta, designul anvelopei include si tehnologia avansata 3D Block de la Goodyear, numita si ActiveBraking. Aceasta tehnologie permite, în timpul frânarii, un contact îmbunatatit al suprafetei de rulare cu blocurile ce alcatuiesc anvelopa,

micsorând distantele de oprire necesare. Utilizarea continua a coastelor circumferentiale creste duritatea anvelopei în timpul virarii, ceea ce înseamna un control sporit al vehicului si o manevrabilitate excelenta.

Inginerii nostri au dezvoltat de asemenea o noua formula a compusului, optimizat pentru un nivel scazut al rezistentei la rulare si astfel pentru un consum de carburant semnificativ diminuat. Totodata, cu tehnologia ActiveBraking, am reusit sa crestem contactul anvelopei cu suprafata de drum în timpul frânarii. Performanta este foarte importanta, dar siguranta conducatorilor nostri auto este ADN-ul nostru si nu vom face nici un compromis în aceasta privinta“, a adaugat Depres.

Disponibila de la 14″ la 18″, noua anvelopa EfficientGrip Performance poate fi gasita, de la 1 martie a.c., în 39 de dimensiuni peste tot în Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Suntem cu adevarat miscati de saltul în ceea ce priveste nivelul de performanta, economia, confortul si siguranta noii anvelope EfficientGrip Performance”, a adaugat Hugues Despres. “Aceasta noua anvelopa de vara pentru masini de pasageri, produsul nostru locomotiva, ne consolideaza pozitia pe piata în raport cu competitorii nostri“.

Despre Goodyear

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are proximativ 69.000 de angajati si îsi fabrica produsele în 52 de unitati de productie în 22 de tari peste tot în lume. Cele doua centre pentru inovare pe care le detine în Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg se lupta sa dezvolte servicii si produse de ultima generatie care stabilesc noi standarde tehnologice si de performanta în industrie. Înfiintata în 1898, Goodyear a stabilit, prin inovatiile sale, standarde în industria automotive pentru mai bine de 100 de ani. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto