- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

E-jet, copia chinezească a Mercedes-Benz CLA

Posted By Roxana Andreica On 21 ianuarie 2013 @ 9:59 In Articole | No Comments

La Salonul Auto Detroit 2013 a fost prezentat modelul de serie Mercedes-Benz CLA şi … copia chinezească a acestuia, conceptul de maşină electrică E-jet. 

E-jet a fost realizat de chinezii de la GAC (Guangzhou Automobile Group) şi pare să preia foarte multe idei stilistice de la modelul german CLA.

Dacă, din punct de vedere al designului, sursa de inspiraţie este clar germană, în ce priveşte tehnologia de propulsie chinezii au fost, se pare, impresionaţi de Chevrolet Volt.

Prin urmare, conceptul E-jet beneficiază de propulsie electrică având sistem range-extender cu un motor termic de 1,0 litri. Chinezii se laudă că E-jet are un demaraj de 4,5 secunde până la 50 km/h, în timp ce autonomia în regim electric, deşi nu a fost comunicată, ar fi rezonabilă.

Pe lângă acest concept E-jet, chinezii de la GAC au mai prezentat la Detroit 2013 încă două modele eco: sedanul Trumpchi 4WD Hybrid, respectiv crossoverul GS5 BEV.

Sursa: promotor.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/e-jet-copia-chinezeasca-a-mercedes-benz-cla.html

URLs in this post:

[1] promotor.ro: http://www.promotor.ro/masini-noi/concepte-auto/copia-gac-e-jet-este-dovada-ca-si-chinezilor-le-place-mercedes-cla...-10487503

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.