- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Doua fabrici noi in Rusia

Posted By Florin Morariu On 20 septembrie 2013 @ 23:55 In Articole,Piese auto,Service auto | No Comments

Divizia Bosch Termotehnica a planificat deschiderea a doua noi fabrici în Rusia

Divizia Bosch Termotehnica a pus piatra de temelie pentru un nou centru de productie în cadrul celui deja existent din Engels, Rusia.

Centrul, construit pe 8.000 mp va produce boilere industriale si centrale termice murale conventionale. Pentru deschiderea acestui centru, concernul german va investi aproximativ 20.000.00 Euro.

Daca totul merge conform planului, pâna în anul 2016 vor fi disponibile aproximativ 190 de noi locuri de munca. Centrul de productie din Engels include deja diviziile Bosch Automotive Aftermarket, Gasoline Systems, Diesel Systems si Scule electrice. În plus, noul sediu central din Moscova al companiei va fi finalizat în a doua jumatate a anului 2013. Compania a investit peste 100.000.00 Euro în acest proiect de constructii.

O noua fabrica pentru tehnologia auto în Samara

Grupul Bosch a demarat lucrarile de constructie si pentru un nou centru de productie pentru tehnologie auto în Samara, Rusia. Pâna în anul 2015, furnizorul de tehnologie si servicii va investi aproximativ 40.000.000 Euro în noul centru de productie. Cladirile construite în aceasta etapa vor avea aproximativ 15.000 mp si vor cuprinde spatiul de productie, administratie, depozitele, infrastructura tehnica si o cantina. Centrul în sine va avea o suprafata totala de aproximativ 200.000 mp. Lucrarile de constructii vor începe în 2013. Pâna la sfârsitul anului 2017, Bosch intentioneaza sa angajeze peste 500 de persoane în noul sau centru din Samara.

Engles [1]

Compania intentioneaza sa mute 3 divizii operationale în noul centru de productie: Sisteme de control al sasiului, Demaroare si alternatoare si Sisteme diesel. Acestea vor produce, în principal, tehnologii auto, sisteme antiblocare la frânare si alternatoare pentru piata locala. La aceste produse se vor alatura mai târziu demaroarele si injectoarele common-rail pentru autovehicule comerciale. Prin aceasta actiune, Bosch îsi urmeaza strategia de extindere a prezentei marcii pe piata internationala. „Rusia reprezinta o piata de crestere importanta pentru Bosch. Prin înfiintarea unui centru de productie local putem utiliza mai bine oportunitatile pietei ruse si, astfel, ne putem extinde prezenta în Europa de Est”, a declarat Gerhard Pfeifer, presedintele companiei regionale din Rusia. „În plus, datorita faptului ca se afla în zona din sud-estul Europei care apartine Rusiei, Samara reprezinta pozitia perfecta din care ne putem servi clientii locali.

Compania Bosch este prezenta în Rusia din anul 1904. Acest lucru înseamna ca Rusia a fost una dintre primele tari din afara Germaniei în care a fost înfiintata o organizatie de vânzari. În prezent, Grupul Bosch produce scule electrice, piese auto, sisteme de propulsie cu aprindere prin scânteie, tehnologie de ambalare si electrocasnice în centrele din Engels, Tolyatti si Sankt Petersburg. Dupa Engels, Samara va fi al doilea centru de productie Bosch din Rusia care va realiza tehnologii auto.

Bosch [2]

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vânzari de 52.500.000.000 Euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4.800.000.000 Euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile. În acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”.

Compania a fost înfiintata în 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a proprietatii Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitând companiei sa planifice si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau.

92% din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala a grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/doua-fabrici-noi-in-rusia.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/09/Engles.gif

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/09/Bosch.gif

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.