07.11.2020 5:55

Domeniul auto este responsabil de poluare

Conform studiilor Agenţiei Europene de Mediu, domeniul auto (însemnând maşinile personale şi cele de transport marfă şi persoane) are în continuare o contribuţie destul de importantă la poluarea generală, relatează promotor.ro.

Astfel, domeniul auto este răspunzător de 33% din emisiile de NOx (oxizi de azot), 27% din emisiile de CO (monoxid de carbon) şi 10% din emisiile de particule (ppi).

În ce priveşte dioxidul de carbon, principalul vinovat pentru efectul de seră în opinia mai multor specialişti, emisiile de CO2 ale maşinilor sunt mai reduse, dar, cantitativ, rămân la un nivel nesatisfăcător pentru obiectivele UE.

Însă iată că, în 2012, Agenţia Europeană de Mediu atrage atenţia asupra unui fapt care are consecinţe grave: dacă impunerea unor norme din ce în ce mai drastice a dus la scăderea emisiilor de CO2, reversul medaliei este creşterea nivelului dioxidului de azot (NO2), care are consecinţe foarte grave asupra sănătăţii.

Astfel, agenţia acuză în primul rând ciclurile de măsurare a consumului şi emisiilor, pe care le consideră departe de realitate. În practică, emisiile de CO2 sunt mai mari cu cel puţin 25%, în timp ce emisiile de NO2 ajung să fie de până la patru ori mai mari! 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto