08.14.2020 4:38

Doi producatori locali de componente au contribuit la constructia uneia dintre cele mai scumpe masini din lume

Porsche 918 Spyder, pentru care ultimul client a platit 1,4 mil. euro, este cel mai scump automobil de serie pentru care producatori de componente din Romania au produs subansambluri. Acesta se adauga unei liste lungi de automobile de lux, printre care si Mercedes-Benz SLS, supercarul celor de la Daimler.

Michael Drolshagen, vicepre­se­dinte Porsche responsabil de serviciile post-vanzare, spune ca modelul 918 Spyder, cel mai per­formant automobil creat vreodata de constructorul german are compo­nente produse in Europa de Est, inclusiv in Romania, Bulgaria si Slovacia.

„Porsche 918 Spyder are componente produse de doua companii din Romania, mai exact cablaje livrate de Draxlmaier de la Satu Mare si filtru de ulei de Mahle din Timisoara. De asemenea, avem componente livrate si de furnizori din Bulgaria si Slovacia“, a precizat Michael Drolshagen. Vice­pre­sedintele Porsche a fost prezent saptamana trecuta la Bucuresti unde i-a livrat omului de afaceri Ion Tiriac automobilul cu numarul 378 din cele 918 masini produse din acest model. Miliardarul este singurul roman  care a achizitionat un Porsche 918 Spyder, pentru care a platit potrivit declaratilor sale aproape 860.000 de euro. De asemenea, potrivit miliardarului, ultimul model fabricat din acesta a fost vandut cu suma record de 1,4 milioane de euro.

LuxuryAutomobile2015Porsche918SpyderonMySpred.com

maxresdefault

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto