05.28.2020 1:33

Director nou la Dacia

Din 1 ianuarie 2014 vom avea un nou Director General pentru Dacia si Renault România

De la 1 ianuarie 2014, Nicolas MAURE va fi noul Director General al Dacia ?i Renault România, înlocuindu-l pe Jérôme OLIVE, care va deveni Director Industrial al Renault pentru Regiunea Europa.

Nicolas MAURE va prelua, de asemenea, si postul Director Industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.
Un nou Director General pentru Dacia si Renault România

Nascut pe 22 aprilie 1960, Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris (ECP) si titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD).

Între 1985-1987, Nicolas Maure  a fost consultant la Boston Consulting Group (BCG).

Cariera sa continua în domeniul auto, în cadrul Valeo (1988-1993) si Faurecia (1993-2000). Îsi începe activitatea la Renault în 2000 ca Director Cumparari piese si accesorii, devenind apoi director Plan Calitate si Director General al Société de Transmissions Automatiques.

Între septembrie2006 si august 2008, Nicolas Maure este Directorul Uzinei Mecanica Dacia. Dupa perioada petrecuta în România, devine Vicepresedinte pentru Mecanica al Renault-Nissan Purchasing Organization si Director Performanta Fabricatie Renault.

Nascut pe 8 decembrie 1957,  Jérôme Olive a obtinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM).

Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville. În cadrul proiectelor R25 si R21, Jérôme Olive a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizarii proceselor de fabricatie si de mentenanta.

În 1985 a preluat functia de responsabil investitii si mentenanta la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de Director de productie.

În 1996, în calitate de Sef al Departamentului de Caroserie, se ocupa de lansarea în fabricatie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai.

În 1999, devine Director Adjunct responsabil cu fabricatia, preluând conducerea uzinei Douai la începutul anului 2004.

În ianuarie 2010 este numit Director General Dacia si Renault România, iar din februarie 2013 cumuleaza si functia de Director Industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Dacia-Sandero

Despre Automobile Dacia

Dacia este principalul producator de automobile din România.
Obiectivul Dacia este acela de a produce o gama de vehicule robuste, fiabile si accesibile pentru clientii români si straini, la standarde de calitate Renault.

Calitatea produselor Dacia este recunoscuta la nivel international. În cadrul sondajelor realizate de institute si publicatii de specialitate, clientii Dacia se declara foarte satisfacuti în legatura cu calitatea masinilor Dacia.

Dacia este a doua marca a Grupului Renault. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto