- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

De ce se inghesuie in Mexic marii producatori auto

Posted By Andreea Fagadar On 3 iulie 2014 @ 12:00 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

BMW intentioneaza sa investeasca aproximativ un miliard de dolari intr-o noua fabrica din Mexic, dupa ce saptamana trecuta rivalele Daimler si Nissan au anuntat ca vor investi un miliard de euro (1,36 miliarde de dolari) pentru a dezvolta modele mini si pentru a construi o fabrica in Mexic, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Mercedes-Benz (divizia de lux a Daimler) si Infiniti (produs de Nissan) vor colabora in domeniul cercetarii, al design-ului si al productiei de modele compact de lux. Producerea masinilor in Mexic va permite Mercedes si Infiniti sa vanda masini in SUA evitand anumite costuri legate de valuta si taxe vamale. De asemenea, costurile cu forta de munca in Mexic sunt mai scazute decat in Germania, Japonia si SUA.

Pe plan global, producatorii auto cauta modalitati de a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalitati ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini fabricarea vehiculelor de diferite dimensiuni.

BMW si-a mentinut in mai pozitia de lider mondial al vanzarilor de automobile de lux, datorita cererii pentru sedanuri 5-Series si SUV-uri X5, care au ajutat compania sa-si depaseasca─â rivalele Audi si Mercedes-Benz.

bmw5_52986200 [1]

Citeste tot articolul. [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/de-ce-se-inghesuie-in-mexic-marii-producatori-auto.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/07/bmw5_52986200.jpg

[2] Citeste tot articolul.: http://www.money.ro/de-ce-se-inghesuie-in-mexic-marii-producatori-auto_1259223.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.