05.25.2020 7:06

Dacia ocupa primele locuri in topul vanzarilor de anul acesta

 

In Franta, inmatricularile de autoturisme Dacia au crescut cu 7,6 % in primele zece luni, la 72.550 unitati, in timp ce piata frantuzeasca s-a mentinut in scadere cu 7,4 %.

 

http://www.autogaleria.hu -

Dealeari care au inregistrat cresteri mai puternice decat Dacia sunt Lexux (13.7%) si Fiat (10.8%). In primele zece luni, vanzarile totale de autoturisme s-au ridicat la 1,48 milioane de unitati.

Cota de piata a Dacia a urcat de la 4,23% in primele zece luni ale anului trecut la 4,91% in aceeasi perioada din acest an.Vanzarile grupului francez Renault, care detine Dacia, a constinuat sa incetineasca si s-a situat la 2,6 % in primele zece luni. Dacia Sandero a fost pe pozitia a 6-a in top 100 al celor mai bine vandute autoturisme la zece luni, cu inmatriculari de 33.636 unitati.

Pe prima pozitie se afla Renault Clio IV, cu vanzari de 86.239 masini. In top zece sunt prezente doar marci ale constructorilor francezi, singura exceptie fiind Volkswagen Polo, pe locul noua, cu inmatriculari de 31.083 unitati.

Inmatricularile Dacia in octombrie au crescut cu 9,6%, la 7.260 autoturisme, iar cota de piata a marcii a urcat de la 4,08% anul trecut la 4,36%. Piata franceza a avansat cu 2,6%, la 166.515 unitati, dupa o crestere de 3,4% in septembrie.

Dacia-Sandero-2

Sursa: vezi articolul original 

Comentarii (1):

  1. Dacia e masina buna, indiferent de model. Mi-a placut ca noul Duster are comenzi pe usa soferului, ca la Hyundai de exemplu. Si nici RCA-ul nu e scump, cel putin asa mi-a aratat calculatorul de pe rca-ieftin-online.ro Eu am Logan 1.4 din 2010 (parca, a trecut atata timp) si nu m-a dezamagit nici pe drumuri de tara, nici pe drumuri de munte – la Bolboci de exemplu; drumul e praf; eu n-am avut nicio problema. Alti prieteni, cu masina joasa, si-au blestemat zilele! :) )) Am fost un UK in vizita la rude si ce am vazut pe una din autostrazile lor? Un Logan! Condusa de o tanara, singura in masina!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto