- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Cum sa negociezi pretul unei masini

Posted By Andreea Fagadar On 14 august 2014 @ 13:24 In Articole,Parcuri auto | No Comments

Cand iesi la vanatoare de masini second hand este recomandat sa ai temele facute. Mai ales cand este vorba de a negocia pretul masinii care vrei sa o cumperi.

In primul rand este foarte important sa stii ce masina vrei să cumperi. La o valoare data de bani, exista mai multe marci si modele care se incadreaza in suma respectiva. Te-ai hotarat exact la marca si model? Mai departe lucrurile se pot aprofunda. Mai exact, dotarile masinilor sunt diverse mai ales daca discutam despre clase diferite de masini – esti sigur ca vrei sa iei o masina mare, dar mai scumpa, in locul uneia mai mici, dar mai dotata? Mai departe, poti sa intalnesti masini din clase superioare, dar de varste considerabile. Esti sigur ca vrei neaparat o masina premium, dar mai veche, in detrimentul uneia mai noi, dar „normale”? Concluzionand, este bine sa stii clar ce masina vrei să cumperi, ce specificatii tehnice si ce dotari minime iti doresti si, evident, totul trebuie sa se incadreze in bugetul alocat.

Verifica la sange pretul

Dupa ce te-ai hotarat asupra modelului este foarte important sa vezi pretul cerut pentru respectivul model in mediul online. Site-urile de anunturi auto sunt un instrument foarte bun atunci cand incercam sa aflam pretul mediu al unei masini. Stiind si acest lucru, care este pretul mediu de vanzare pentru modelul ales, poti sa incepi sa contactezi diferiti vanzatori si sa te intalnesti cu ei pentru vizionarea masinii. Ca idee, faci o afacere atunci când pretul obtinut de tine e mai mic decat media, pentru anul si dotarile respective. Atentie sa nu fie prea mic, caz in care e clar ca ti se trage o teapa!

Verifica la sange documentele masinii

O alta „unealta” de negociere este solicitarea documentelor care atesta efectuarea operatiilor de mentenanta cerute de producator. Adica, sa intrebi de existenta unui caiet de service, sa verifici ce operatiuni au fost facute <in functie de numărul de kilometri>. Daca masina se apropie sau a trecut de perioada unor interventii majore, precum schimbarea distributiei sau a ambreiajului, este indicat sa intrebati daca operatiunile au fost efectuate. Pretul acestora poate sa fie destul de ridicat, in functie de marca si model, fapt care constituie motiv de micsorare a pretului. Categoric, este aproape evident ca daunele vizibile ale caroseriei mai reduc din pretul cerut de catre vanzator.

Verifica starea tehnica efectiva a masinii

Ia cu tine un prieten mecanic care sa poata privi cu un ochi critic respectiva masina. Fa o tura cu ea, de fata cu proprietarul, si fii atent la orice neajuns. Mentioneaza absolut toate neajunsurile masinii fata de proprietar, pentru a-l pregati pentru o diminuare a pretului. Cea mai buna varianta este sa faceti inspectia tehnica a masinii intr-o reprezentanta a marcii alese care poate oferi si un istoric de service.

Desigur, acestea sunt doar cateva elemente prezente intr-un proces de negociere, totul depinde de calitatile dumneavoastra. Noi nu putem sa va uram decat: spor la cumparaturi!

importul-de-masini-second-hand-a-crescut-cu-peste-80-in-2012-51430 [1]

Sursa. [2]

 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/cum-sa-negociezi-pretul-unei-masini.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/08/importul-de-masini-second-hand-a-crescut-cu-peste-80-in-2012-51430.jpg

[2] Sursa.: http://www.promotor.ro/masini-noi/news/cum-sa-negociezi-pretul-unei-masini-13090185

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.