09.22.2020 23:32

Crestere de 60% la motoarele mici

Motoarele sub 1.2 litri: segmentul din piata auto din Romania care a explodat

Vânzarile de autoturisme cu motoare mai mici de 1,2 litri au crescut cu peste 60% în primele 5 luni ale acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut, la peste 3.000 de unitati, potrivit datelor dealerilor auto.

Cota de piata a masinilor noi vândute cu motoare sub 1,2 litri a crescut la aproape 28%. În mai, a doua luna a programului „Rabla“, proportia acestora a urcat spre 38%.

Evolutia puternic ascendenta a acestui segment se datoreaza aparitiei în oferta a unor motorizari din ce în ce mai mici din punctul de vedere al capacitatii cilindrice, dar cu performante similare celor mai mari, a sustinut reorientarea clientilor catre solutii mai economice.

Cel mai puternic impact l-a avut Dacia, odata cu reînnoirea modelelor Logan si Sandero la finalul anului 2012, de pe noile generatii au disparut motorizarile pe benzina de 1,4 respectiv 1,6 litri, fiind înlocuite de cele de 1,2 litri si 0,9 litri TCe. Singurele motoare Dacia de peste 1,2 litri este dieselul de 1,5 litri si cel pe benzina de 1,6 litri care înca se regaseste pe SUV-ul Duster.

În cazul Ford, constructorul american care în mai 2012 a lansat în productie la uzina din Craiova motorul pe benzina supraalimentat de 1,0 litri EcoBoost, cota acestuia din vânzarile Focus si Fiesta a ajuns la aproape un sfert.

Ford-EcoBoost-Engine

citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto