- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Control total pentru Scania

Posted By Florin Morariu On 14 mai 2014 @ 18:01 In Articole | No Comments

Producatorul de automobile Volkswagen vrea sa detina control total la Scania

Volkswagen si-a asigurat sprijinul actionarilor Scania pentru preluarea integrala a producatorului suedez de camioane, printr-o oferta de 6.700.000.000 Euro, înlaturând ultimul obstacol major în încercarea de a detine o divizie producatoare de camioane de mare tonaj integrata în grup.

Volkswagen, care detinea deja doua treimi din Scania, a atras sustinerea a 90,47% dintre actionarii acesteia, iar acest fapt permite grupului german sa îi oblige pe ceilalti proprietari de titluri sa renunte la acestea si sa delisteze ulterior compania, transmite Bloomberg.

Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a dorit sa integreze deplin Scania pentru a îmbunatati cooperarea între compania suedeza, compania MAN din Munchen, la care detine controlul, si propria marca de vehicule comerciale.

Grupul german a oferit pe 21 februarie 2014 suma de 6,700.000.000 Euro pentru a prelua 37% din actiunile pe care nu le detinea înca la Scania. Pe 30 aprilie 2014, Volkswagen a prelungit cu 30 de zile termenul limita al ofertei, dupa ce a obtinut sprijinul actionarilor în proportie de 88,25%. Grupul german a refuzat sa îmbunatateasca propunerea, care este cu 36% peste pretul de închidere al tranzactiilor dinaintea ofertei facute pe 21 februarie 2014.

Alecta, un fond de pensii suedez care detine 2,04% din actiunile Scania, a acceptat marti oferta Volkswagen, despre care anterior a sustinut ca este prea scazuta.

Preluarea integrala a Scania finalizeaza eforturile începute în 2006, de creare a unei divizii de camioane de anvergura globala, care sa concureze cu liderii Daimler si Volvo.

Scania [1]

citeste articolul integral in Money.ro [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/control-total-pentru-scania.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/05/Scania.jpg

[2] Money.ro: http://www.money.ro/volkswagen-vrea-control-total-la-scania_1258433.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.