05.24.2020 23:12

Consum redus pentru Skoda Fabia

O noua certificare a recordurilor de consum înregistrate de Škoda. Modelul Fabia consuma 3,063 litri / 100 de km


O noua certificare a recordurilor de consum înregistrate de Škoda
 
Modelul Fabia consuma 3,063 litri / 100 de km


La editia din 2005 a traditionalului concurs de consum “Economy Run”, echipa formata din Michal Šimunek si Radka Šimunková au înregistrat un consum mediu de numai 3,063 litri/100 km într-o Fabia Combi 1.9 TDI PD / 74 kW. Cei doi au parcurs aproape 600 de kilometri cu o viteza medie de 54 de km/h. Un alt record similar a fost obtiunut si la categoria “motor pe benzina” de catre echipajul Petr Farník si Zdenek Urban. Pilotii cehi au terminat traseul lânga fabrica Škoda de la Mladá Boleslav, înregistrând un consum mediu de 3,533 l/100 km si o viteza medie de 53,66 km/h.
 
Scopul traditionalei curse “Economy Run” este acela de a demonstra ca este posibil sa conduci o masina de serie în conditii normale de trafic si sa obtii, totusi, un consum redus de carburant. Orice interventie asupra automobilului (scoaterea scaunelor, plierea oglinzilor etc.) duc automat la descalificarea concurentului. De asemenea, presiunea pneurilor este verificata atât la plecare cât si la sosire, pentru a corespunde specificatiilor tehnice ale producatorului.
Asa-numitul “Fuel Efficency Index (FEI)”, care ia în considerare greutatea vehiculului, este folosit pentru clasificarea finala a automobilelor participante la competitie. Astfel, FEI este calculat ca fiind o zecime din media artimetica a dublului consumului si consumul aplicat la fiecare tona din greutatea masinii, dupa cum urmeaza: FEI = 1/10 x (2xN + N/m)/3 (unde “N” este media consumului exprimata în litri si “m” este greutatea automobilului).
 
La editia din acest an, a 24-a, au participat 64 de Škoda Fabia, Octavia si Superb, din care 41 cu motoare pe benzina. Dintre concurenti, 14 au fost ziaristi auto din diverse tari. Astfel, chiar si ei au reusit consumuri-record: 4,389 l/100 km cu un motor pe benzina de 1,4 16V/55 kW, respectiv 3,68 l/100 km cu o Fabia Combi de 1,9 TDI PD/74 kW.
 
Aceste rezultate, obtinute de soferi amatori în conditii normale de trafic, vin sa confirme un fapt demonstrat deja si în România de doua ori: Škoda este una dintre cele mai economice marci. În România, recordurile au fost înregistrate de cunoscutul pilot austriac Gerhard Plattner care a reusit performanta traversarii tarii de la Constanta la Oradea (847 km) cu un consum de 2,6 l/100 km, adica mai ieftin chiar decât un bilet de tren!
 
sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto