07.05.2020 16:37

Circulatie alternativa in Paris: o zi numere pare, o zi numere impare

Parisul din 2014 este similar cu Bucurestiul din anul 1988

Poluarea care afecteaza de mai multe zile Parisul a obligat guvernul francez sa instituie începând de luni circulatia alternativa a autoturismelor în capitala si în împrejurimi, relateaza AFP.

Astfel, luni de la ora locala 05.30 au dreptul sa circule numai autoturismele si motocicletele cu numere impare. Sunt exceptate autoturismele care transporta cel putin 3 persoane, taxiurile si vehiculele electrice sau hibride.

În aceste conditii, cei ale caror autoturisme nu aveau voie sa circule luni dimineata s-au vazut obligati sa gaseasca o solutie pentru a se deplasa, printre optiunile lor fiind folosirea transportului public, utilizarea autoturismelor în comun sau lucrul de acasa.

Ultima data când în capitala Frantei s-a recurs la o astfel de masura extrema a fost în anul 1997. Decizia anuntata sâmbata a fost luata cu o saptamâna înaintea alegerilor locale. Ea este aprobata de partidele de stânga si de ecologisti, dar sever criticata de opozitie si de asociatiile automobilistilor.

paris

Citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto