09.21.2020 9:22

Centrul de productie McLaren

Centrul de productie McLaren, a doua cladire proiectata de Foster si Partnerii a fost prezentata oficial de catre prim-ministrul David Cameron . Facilitatea de 34.500 de metri patrati va găzdui adunarea tuturor viitoarelor masini McLaren, inclusiv modelul lansat recent MP4-12C masina sport de inalta performanta, care a dus deja la crearea unui numar mare de locuri de munca.

24223

McLaren_Production_Centre_01_thumb

 Centrul de Productie este situat la sud-vest de McLaren Technology Centre. Cele doua cladiri sunt conectate printr-o pasarela subterana si un limbaj comun de detalii si materiale. Intrarea, un ecou al cladirii existente, este un tambur de sticla circulara sub consola coronamentului.

McLaren_Production_Centre_03_thumb

Ca si unitate de productie, cladirea este in mod inerent flexibila, cu un interval mare intre coloane si servicii complet integrate. Aranjamentul liniar al structurii cu doua etaje reflecta fluxul liniei de productie: componentele sunt livrate, masinile sunt asamblate, vopsite si testate, si apoi trec printr-un drum de rulare si spalatorie auto, inainte de a parasi cladirea. Sub acest etaj exista un nivel pentru depozitare, iar mai sus este un mezanin, cu vedere la linia de productie. Fiecare etapa de productie are loc sub acelasi acoperis. Initial, ea dureaza 10 zile pentru un MP4-12C pentru a fi asamblat, la productia de varf va fi posibil sa se construiasca in cinci zile, cu o noua masina aderarata la linie la fiecare 45 de minute.

McLaren_Production_Centre_04_thumb

Desi Centrul de productie McLaren reprezinta o crestere majora in capacitatile McLaren la campusul sau de lucru, cladirea este intr-o panta a terenului, pentru a da o prezenta discreta in peisaj. Etajul inferior este scufundat complet sub pamant, iar suprastructura este aproape invizibila de la drum, cu screening-ul suplimentar furnizate de plantarea copacilor.

McLaren_Production_Centre_05_thumb

McLaren_Production_Centre_06_thumb

Noul centru de productie McLaren este proiectat pentru a fi eco-eficient. Acoperisul colecteaza apa de ploaie si a fost proiectat pentru a integra panouri fotovoltaice in viitor, si cladirea incorporeaza un sistem redus de energie la ventilatie. Solul nu a fost scos de pe teren, ci tot materialul excavat a fost folosit pentru a ascunde cladirea in centura de peisaj verde.

McLaren_Production_Centre_07_thumb

McLaren_Production_Centre_08_thumb

McLaren_Production_Centre_09_thumb

Sursa: dexigner.com 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto