08.03.2020 12:28

Cea mai lungă ”autostradă suspendată” din România prinde formă

Viaductul de la Aciliu a început să prindă formă, relatează capital.ro. Construcţia este parte a tronsonului de autostradă Sibiu – Orăştie, are aproximativ un kilometru şi o înălţime maximă de 74 de metri.

Până acum în România nu a mai fost construit un asemenea viaduct.  12 piloni a câte 380 de tone fiecare vor susţine autostrada suspendată.

Pe şantierul din lotul 4 al tronsonului de autostradă Sibiu – Orăştie, în lungime de 17 km, lucrează 100 de oameni angajaţi de Impregilo, o firmă italiană. La sudarea şi montarea traveelor viaductului de la Aciliu lucrează 35 de muncitori, dintre care opt sunt italieni. Lucrările la acest lot au început în 20 iunie anul trecut, odată cu cele pentru întregul tronson Sibiu – Orăştie, fiind o investiţie de 142,7 mil. euro. Construcţia trebuie finalizată până în aprilie 2013. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto