09.29.2020 5:07

Cea de-a II-a unitate de productie construita în România s-a inaugurat la Blaj

  • Demararea activitatii în noul centru de productie de la Blaj

 

  • Investitie de 50.000.000 Euro pentru industria auto

 

  • 300 de noi locuri de munca pâna la finalul lui 2013, urmate de alte 700 pâna la sfârsitul lui 2020

 

Din 8 iunie 2013, Bosch începe productia în noua sa fabrica construita la Blaj, în România. Astfel, în unitatea de productie de la Blaj vor fi fabricati senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit destinati industriei auto. Compania Bosch, furnizor de tehnologii si servicii, va investi circa 50.000.000 Euro pâna la sfârsitul anului 2013 pentru extinderea fabricii si achizitia unor noi mijloace de productie. Pe o suprafata totala de 40.000 mp vor fi create pâna la sfârsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca. Pâna în 2020, numarul angajatilor implicati în productia de senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000 de persoane.

Noua unitate de productie de la Blaj va apartine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al sasiului din cadrul Bosch, care produce componente si sisteme de siguranta auto pasiva si activa, dar si sisteme de asistare a soferului. Rolul senzorilor care vor fi produsi la Blaj este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii legate, de exemplu, de viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS si ESP. Divizia Sisteme de Control al sasiului din cadrul Bosch dispune de peste 35 de centre la nivel mondial si are circa 16.000 de angajati.

Bosch este prezent la Blaj înca din anul 2007, când a deschis o unitate de productiei a diviziei sale Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si ca Bosch Rexroth. Astfel, la Blaj s-a produs pâna în prezent tehnologie liniara folosita în ingineria mecanica. La începutul anului 2013, în cadrul fabricii Bosch Rexroth din Blaj activau circa 570 de persoane. Odata cu deschiderea noii unitati, la finalul anului 2013, numarul angajatilor celor doua unitati de productie Bosch de la Blaj va ajunge în total la 900 de persoane.

Pâna în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. În Bucuresti, Bosch este prezent din anul 1994  printr-o societate de distributie de scule electrice, sisteme de încalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar din 1999, Bosch este prezent în capitala si prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este în prezent extinsa cu noua unitate de productie destinata industriei auto. Din 2008, în Timisoara se afla un centru de comunicare Bosch. În ultima parte a anului 2013 este planificata deschiderea unei noi unitati de productie si dezvoltare la Cluj, destinate producerii de unitati electronice de comanda destinate industriei auto. La începutul anului 2013, numarul total de angajati ai concernului Bosch în România era de circa 1.400 de persoane. Dezvoltarea activitatilor locale de productie va contribui însa la cresterea acestui numar pâna la finalul anului 2013, astfel ca Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajati.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vânzari de 52.500.000.000 Euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: Automotive Technology, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4.800.000.000 Euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile. În acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”.

Compania a fost înfiintata în 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a proprietatii Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitând companiei sa planifice si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau. 92 de procente din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala a grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto