12.05.2019 17:44

Ce se intampla daca lasi masina cu motorul pornit atunci cand stationezi

Un infografic realizat de Sustainable America, o organizatie care are ca scop reducerea consumului de combustibil, arata cat consuma cu adevarat o masina lasata cu motorul pornit atunci cand e parcata sau stationeaza.

Conform infograficului, soferii americani isi tin masina pornita atunci cand stationeaza timp de 16 minute in fiecare zi. Avand in vedere ca 2 minute de stationat cu motorul pornit echivaleaza cu 1,6 km parcursi, consumul de combustibil s-ar putea reduce semnificativ daca soferii ar opri motorul atunci cand asteapta la drive-thru, la spalatorie, la bariere sau in fata caselor lor, a scolilor ori a bancilor.

Sustainable America sustine ca, in fiecare zi, 14,3 milioane de litri de combustibil sunt risipite in SUA prin metoda descrisa mai sus. Practic, daca toti soferii americani ar opri motoarele atunci cand stationeaza, s-ar economisi 13,4 milioane de dolari zilnic, iar nivelul de CO2 ar scadea cu 40.000 de tone pe zi.

744692l

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto