05.16.2022 14:49

Ce au patit romanii care au cumparat economizoare de carburanti

Dupa scumpirea carburantilor din ultimele luni au aparut site-uri care promit economii cu pana la 70% la conbustibili, prin utilizarea unor economizoare. Centru European al Consumatorilor Romania a primit in ultima perioada mai multe reclamatii privind asa zisele economizoare de carburant.

„Acest dispozitiv revolutionar te va ajuta sa economisesti bani, sa nu mai umpli buzunarele furnizorilor de combustibili. Vei economisi cu pana la 70% combustibil in fiecare luna! Mai mult, consum mai mic inseamna nu numai ca-ti raman mai multi bani, dar contribui si la pastrarea mediului, mai putina poluare pentru planeta!”, se arata pe site-ul de promovare a produsului.

„Consumatorii au reclamat faptul ca acestea nu sunt eficiente, insa problema cea mai grava este faptul ca pe site-urile fuelsharksaver.com si fuelsharkchip.com nu exista informatii despre comerciant, unde ar putea fi facuta o cerere de rambursare a contravalorii produselor, conform legislatiei europene”, spun reprezentantii ECC Romania.

Ei adauga ca, in urma colaborarii cu ECC Bulgaria, au reusit sa afle mai multe detalii. In momentul primirii produselor prin curier, consumatorii primesc si o chitanta pentru suma platita. Compania care incaseaza aceste sume este o firma de curierat din Bulgaria. Din cate se pare, compania de curierat din Bulgaria are un contract semnat cu o societate comerciala din SUA, aceasta fiind practic vanzatorul produselor.

„Din pacate, sansele recuperarii sumelor platite pentru aceste produse sunt foarte mici. Din acest motiv, sfatuim consumatorii romani sa evite cele doua site-uri. Reclamele pentru acest Fuel Shark Saver sunt prezente si pe retelele de socializare sau pe alte site-uri”, mai spun reprezentantii ECC Romania.

Acestia va sfatuiesc sa cumparati online de la comercianti care isi prezinta datele de identificare pe site (denumire companie, numar de inregistrare, date de contact unde poate fi transmisa o reclamatie), care informeaza consumatorii asupra drepturilor pe care le au, in special dreptul de a renunta la contract si care au clar stabilita o procedura de returnare a produselor.

FuelSharkFuelSavingDevice

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto