01.26.2022 13:58

Cat se cheltuie anual pe cursurile auto

Anul trecut existau in Romania aproape 1.200 scoli de siferi, pe o piata de cursuri dedicate aspirantilor la titlul de conducator auto in valoare de 157 de milioane de lei. Dintre acestea 939 erau active iar aproximativ 400 detineau 80% din piata, ceea ce indica o fragmentare puternica in randul antreprenorilor care si-au propus sa faca pe din cursurile de sofat.


Cel mai mare jucator de pe acesta piata este compania Auto Reflex din Satu Mare, care anul trecut a avut afaceri de 4,8 milioane de lei fata de anul trecut.

„Am inceput cu scoala de soferi, pe care m-am bazat pana in 1997. Am decis ca este cazul sa am si o alta linie de business pentru ca am constatat ca o scoala de soferi nu este chiar profitabila, mai ales iîn contextul in care pretţurile pentru cursuri sunt destul de mici. Acum, pentru mine, scoala de soferi nu reprezinta nici 10% din intregul business, dar a fost o baza buna pentru a continua cu transportul de persoane, deja aveam flota“, spune Gheorghe Mocanu.

Anul trecut, scoala pe care el o detine a avut o rata de promovare la primul examen auto sustinut de cursanti de 46%, una dintre cele mai mari la nivel national.

La finalul anului trecut numarul romanilor cu permis de conducere a ajuns la 6,8 milioane de persoane, potrivit DRPCIV.

Sunt insa multi jucatori care par sa aiba alta activitate decat cea specifica scolilor de conducere (pilotaj), dat fiind faptul ca in bazele de date ale DRPCIV care „contorizeaza“ toate examinarile auto acestia nu se re­gasesc.

De altfel, in topul celor mai mari 25 descoli de sşoferi de pe plan local exista companii care fac, de fapt sau in principal, bani din turism (Ca­sito Turism), ser­vice auto (Autostart) sau din servicii de taxi si de inchiriere de masini (Autogeneral).

In total, primii 25 de jucatori de pe piata cursurilor auto au avut anul trecut afaceri de 43,2 milioane de lei, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

unnamed

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto