- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Bula din industria auto, pe cale sa se sparga

Posted By Andreea Fagadar On 15 septembrie 2015 @ 10:09 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

Cresterea industriei auto mondiale din anii post-criza se apropie de final. Amenintarile vin din mai multe directii, printre care si faptul ca armele prin care producatorii de masini au cucerit piata se intorc acum impotriva lor.

In ultimii ani, cresterea vanzarilor de autoturisme la nivel mondial a avut la baza nu atat o nevoie mai mare din partea populatiei, ci cresterea accesibilitatii creditelor pe pietele dezvoltate, precum cea din SUA. In ciuda experientei nefericite a americanilor cu creditele imobiliare subprime, reteta imobiliarelor a fost si continua sa fie aplicata si la piata auto. Insa, standardele de creditare nu pot fi reduse la infinit fara consecinte negative pentru piata, avertizeaza publicatia Zero Hedge.

Pe de alta parte, criza economica in care se cufunda China pe zi ce trece este o lovitura in plus primita de producatorii de autoturisme care isi vad astfel toate proiectiile financiare date peste cap.

Aceasta bula a pietei auto, creata, potrivit publicatiei citate, de relaxarea cantitativa a Fed, este pe cale sa se sparga. In ultimii trei ani, in SUA s-au vandut 13,4 milioane de masini, comparativ cu doar 7 milioane in trei ani 2009, 2010 si 2011. Asta inseamna ca piata americana este invadata de un excedent masiv de masini rulate de lux.

Deci, preturile autoturismelor premium second-hand au scazut simtitor, in timp ce valoarea reziduala in cazul leasingului auto a crescut. De exemplu, pretul unei masini premium rulate cu o vechime de trei ani a scazut cu 7%, comparativ cu anul trecut, arata cifrele Edmunds.com.

In aceste conditii, ne putem astepta la o prabusire a productiei de autoturisme, cu toate consecintele economice si sociale ce decurd din acest lucru.

industie-auto-Rusia [1]

Sursa. [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/bula-din-industria-auto-pe-cale-sa-se-sparga.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/09/industie-auto-Rusia.jpg

[2] Sursa.: http://www.money.ro/bula-din-industria-auto-pe-cale-sa-se-sparga/

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.