05.24.2020 23:33

Bosch Jet Wiper

Noua generatie de brate pentru stergatoare sporeste vizibilitatea si siguranta în timpul conducerii

Noul Bosch Jet Wiper este un sistem inovator pentru parbriz. Elementele tip duza, integrate în bratul stergatorului, pulverizeaza lichidul de spalare pe parbriz chiar în fata lamelelor stergatoarelor. Prin urmare, suprafata parbrizului este curatata în mod uniform, iar lichidul pulverizat nu afecteaza vizibilitatea soferului. „Jet Wiper demonstreaza faptul ca Bosch poate îmbunatati si mai mult unele produse care par deja mature din punct de vedere tehnologic, precum stergatoarele de parbriz”, a declarat Udo Wolz, presedintele diviziei Bosch Actionari Electrice.

Un nivel ridicat de vizibilitate sporeste siguranta din trafic

Sistemele conventionale de curatare a parbrizului sunt proiectate pentru o anumita viteza de deplasare. Pe masura ce viteza autovehiculelor creste, fluxul de aer este mai mare, deviind traiectoria lichidului de curatare pulverizat pe parbriz. Prin urmare, în zona ce trebuie spalata ajunge mai putin lichid, iar parbrizul nu este curatat în mod corespunzator. Prin unul sau doua elemente tip duza, integrate în bratul stergatorului, Jet Wiper face posibil ca o cantitate corespunzatoare de lichid de curatare sa ajunga exact acolo unde este necesar – mai exact, chiar în fata lamelei stergatorului.

Curatarea parbrizului în acest mod reduce cu pâna la 30 la suta cantitatea necesara de lichid, iar rezervorul trebuie umplut mai rar.

Ca alternativa, producatorii auto pot reduce dimensiunea rezervorului de lichid de spalare a parbrizului, economisind spatiu valoros si contribuind la diminuarea greutatii autovehiculului, fapt care are ca efect reducerea emisiilor de CO2.

Jet-wiper

Utilizarea lamelelor standard de stergatoare si a încalzirii integrate

Bosch Jet Wiper nu necesita lamele speciale pentru stergatoare, fiind compatibil cu cele disponibile în comert. Înlocuirea lamelelor stergatorului are loc exact ca înainte, fara eforturi sau costuri suplimentare. În plus, sistemul poate fi încalzit: atunci când temperatura exterioara scade sub 5 grade Celsius, un senzor de temperatura activeaza functia de încalzire pentru furtunurile si duzele de alimentare. Astfel, utilizatorul este sigur ca duzele de curatare vor functiona în mod fiabil pe timp de iarna.

Bosch a îmbunatatit constant tehnologia stergatoarelor

Povestea de succes a sistemului de stergatoare a început înca din anul 1926. La acea vreme, Bosch a fost prima companie care a lansat pe piata un sistem de stergatoare ce functiona la intervale regulate si era actionat de motoare electrice. Dupa mai multe îmbunatatiri aduse sistemului în decursul timpului, compania a lansat un stergator dublu, prima lamela de stergator cu cauciuc sintetic formata din doua componente si cu bare telescopice integrate.

Marginea dura a stergatorului asigura o vizibilitate clara, iar partea moale din spate permitea revenirea cauciucului la schimbarea directiei stergatorului. Lansarea în 1999 a stergatoarelor de parbriz Aerotwin fara articulatii a marcat un alt moment important. Profilul din cauciuc dintr-o singura bucata, cu bare telescopice integrate si spoiler este mai silentios, în special la viteze ridicate, si asigura o performanta constanta. În prezent, aceste stergatoare sunt utilizate la scara larga în industria auto. Lansat în 2001, primul sistem de stergatoare actionat electronic, cu doua motoare separate, ocupa mult mai putin spatiu. Acelasi lucru este valabil si când vine vorba despre prima actionare directa pentru sistemele de stergatoare de la bordul autovehiculelor de serie, care a facut posibila eliminarea tijelor de sub capota. Aceasta tehnologie este produsa în serie înca din anul 2011.

Comparatii

Tehnologie Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. În anul fiscal 2012, vânzarile acestuia au fost de 31.100.000.000 Euro sau 59% din cifra de vânzari totala a grupului. Astfel, Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori din industria auto. La nivel mondial, aproximativ 177.000 de angajati din sectorul Tehnologiei Auto activeaza în sapte domenii de activitate: tehnologii de injectie pentru motoarele cu ardere interna, componente periferice ale trenului de rulare, concepte de propulsie alternativa, sisteme de siguranta activa si pasiva, functii de asistenta si confort, sisteme de informare si comunicare la bord, precum si servicii si tehnologii pentru domeniul aftermarket. Bosch este autorul unor importante inovatii în industria auto, precum gestionarea electronica a motorului, sistemul antiderapare ESP® si tehnologia diesel common-rail.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2012, aproape 306.000 de angajati au generat vânzari de 52.500.000.000 Euro. Începând cu anul 2013, grupul Bosch a fost structurat pe patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum, energie si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4.800.000.000 Euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat aproape 4.800 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile. În acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto