06.21.2021 0:43

BMW i3, gata de lansare

BMW face testele finale cu masina electrica i3 care ca fi lansata pe final de 2013. In varianta electrica i3 va putea parcurge pana la 150 km, iar versiunea cu extensor de autonomie pe benzina va putea parcurge suplimentar inca 150 km.

Gandit de la inceput sa fie un automobil electric, BMW i3 va avea un motor electric de 125 kW/170 CP si un pachet de baterii litiu-ion care ii vor asigura o autonomie reala de pana la 150 km. La fel ca orice BMW adevarat, i3 va beneficia de tractiune spate, o distributie a maselor perfecta, sisteme multimedia moderne.

Optional, modelul va fi disponibil si cu un motor pe benzina de 600 cmc (generator) care va asigura un plus de autonomie (inca 150 km) pentru cei anxiosi. Micul motor pe benzina cu doi cilindri dezvolta 35 kW/47 CP.

Pentru ca poluarea sa fie cat mai mica, BMW a construit o uzina noua impreuna cu SGL la Moses Lake, SUA, pentru a utiliza energie regenrabila in procesele de productie ale CFRP. Acel loc a fost ales pentru ca prezinta cel mai mare potential hidroenergetic din lume. Firele de carbon sunt trimise sub forma de bobine in Germania, iar aici sunt tesute cu ata din nailon pentru a crea foi, apoi sunt ambutisate, iar mai apoi tratate cu rasini si intarite. Din niste foi 2D fibrele CFRP devin obiecte 3D.

CFRP are marele avantaj ca este mai usor cu 50% decat otelul si cu 30% decat aluminiul. Pe langa asta, grosimea poate fi variata in zone cheie prin adaugarea de noi straturi, lucru mai complicat de facut cu otelul sau aluminiul.

Sursa: 0-100.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto