09.25.2020 13:17

Autoturismele pot fi identificate pe loc de catre Politia Autostrazii

Una dintre autospecialele de politie rutiera cu sistem radar, a fost echipata suplimentar cu un dispozitiv prin care politistii pot accesa, de la fata locului, toate aplicatiile Politiei Romane sau ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si cu un sistem de identificare automata a numerelor de inmatriculare.

In urma parteneriatului cu Microsoft, o masina a Politiei Rutiere a fost dotata cu o tableta PC cu conectivitate 3G/UMTS, precum si cu un sistem de identificare automata a numerelor de inmatriculare (automatic number plate recognition – ANPR) cu ajutorul caruia pot fi identificate automobilele semnalate ca furate, sistem care, pana acum, era folosit doar pe DN1, unde era montat pe camerele fixe.

Tot Microsoft lucreaza la dezvoltarea sistemului informatic al Politiei Romane pentru a sustine conectarea in mod securizat cu terminale mobile.

Sursa: zf.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto