08.04.2020 11:26

Autostrada peste ocean

Overseas Highway este o autostrada de aproape doua sute de kilometri, care leaga insulele din arhipelagul Florida Keys de continent, printr-o serie de zeci de poduri peste Atlantic.

20131215-vedep04

Ultima sectiune a soselei, care trece din insula in insula, conectand peninsula Florida de Key West, strabate 42 de poduri si, in marea ei majoritate, se afla deasupra apelor oceanului.

Henry Flagler, “parintele orasului Miami”, a fost primul care a propus conectarea arhipelagului Florida Keys de continent, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Florida East Coast Railway, calea ferata pe care o dezvoltase, ajungea pana la Miami, la 250 de kilometri de cel mai sudic punct al arhipelagului, aflat in apropiere de Havana, Cuba.

In acea perioada, traficul de marfuri si de pasageri intre Statele Unite si vecinii din sud era inca infloritor, iar Key West era portul american cel mai apropiat de canalul Panama, inca in constructie, scrie Mediafax.

overseas-highway-patrick-m-lynch

Sursa.

  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto