05.25.2020 8:55

Combustibilul viitorului

Resursele finite ale planetei dau mari batai de cap marilor industrii. Dupa ultimele calcule, daca ritmul de crestere a populatiei isi mentine ritmul actual,resursele naturale ale planetei se vor termina mult mai repede decat era preconizat initial.

automobilul-care-va-schimba-lumea-e-de-1000-de-ori-mai-ieftin-decat-unul-care-merge-pe-benzina-sau-motorina-231419

Principalele surse de alimentare ale masinilor, benzina si motorina, se vor scumpi extrem de mult. O solutie uimitoare vine din partea unei companii din SUA din domeniul energiei si tehnologiei.

Laser Power Systems a inceput dezvoltarea unui autoturism care sa se deplaseze folosindu-se de thoriu, pentru a produce electricitate.

masina-cu-thoriu-231418

Presedintele acestei companii, a declarat ca un gram de thoriu poate produce energia furnizata de 28.000 de litri de benzina,iar cu 5 grame s-ar produce mai multa energie decat ar putea fi folosita de o masina pe durata ciclului de viata, fara a mai alimenta vreodata.
Motorul poate fi instalat pe orice autovehicul si ar cantarii 200 de kilograme.Costurile sunt chiar de 1000 de ori mai scazut decat in cazut motorinei si al benzinei.

Thoriul este un autocuratator al propriilor sale deseuri si poate chiar neutraliza plutoniul ramas din dezintegrarea uraniului. Rezervele de toriu ar ajunge pentru nevoile energetice ale omenirii pentru cateva sute de mii de ani.

thorium_1705223c

Sursa: www.antena3.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto