08.23.2019 6:32

Autoliv a salvat 15.000 de vieti

Autoliv, compania ce a inventat sistemele de siguranta auto, a livrat jumatate de miliard de airbag-uri pentru protectie laterala, din 1994 si pana in prezent. Airbag-urile laterale au debutat pe Volvo 850, in urma colaborarii dintre Volvo si Autoliv.

Autoliv estimeaza ca din 1994 si pana in prezent airbag-urile laterale (incluzandu-le si pe cele tip cortina) au salvat 15.000 de vieti, iar numeroase persoane au avut de suferit mai putin in urma accidentelor rutiere.

Pe plan mondial Autoliv are uzine in peste 30 de tari si un numar de 47.900 angajati, cu 4.600 peste efectivele de acum un an, arata cel mai nou raport financiar al companiei, remis pe 1 februarie.

In Romania Autoliv este prezent din 1997 si are 3.500 de angajati in cele trei amplasamente: Brasov, Lugoj si Timisoara. In Romania se produc centuri de siguranta, chingi pentru acestea, generatoare de gaz pentru airbag-uri, module de airbag, arcuri  (componente ale centurilor) si perne pentru airbag-uri. In Romania Autoliv are si doua centre de dezvoltare, unul la Brasov si unul la Timisoara, unde se dezvolta si testeaza centuri de siguranta si sisteme electronice de siguranta.

Sursa: 0-100.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto