08.14.2020 4:30

Audi si Porsche salveaza Volkswagen

Vanzarile record înregistrate de Audi si Porsche salveaza Volkswagen

Profitul Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a crescut în primul trimestru cu 22%, la 2.860.000.000 Euro, datorita vânzarilor record înregistrate de marcile de lux Audi si Porsche.

Datele se refera la profitul înainte de dobânzi si taxe (EBIT), care a avansat fata de nivelul de 2.340.000.000 euro raportat cu un an în urma, transmite Bloomberg.

Rezultatele companiei germane au depasit estimarile analistilor din piata.

Veniturile Volkwagen au urcat cu 2,70% în perioada analizata, la 48.700.000.000 Euro. Actiunile grupului au crescut cu 0,80% în dimineata zilei de marti pe bursa de la Frankfurt.

Volkswagen a prognozat, în luna martie, vânzari record de 10.000.000 de autovehicule pentru acest an, tinta pe care ar urma sa o atinga astfel cu 4 ani înainte de termenul stabilit în strategia grupului. Cifra include livrarile producatorilor de autocamioane MAN si Scania, controlati de Volkswagen.

Compania vrea sa lanseze 100 de autovehicule pâna la finele anului viitor, fie modele noi, fie variante îmbunatatite ale modelelor mai vechi, si tinteste pozitia de cel mai mare producator auto la nivel global pâna în 2018, ocupata în ultimii doi ani de grupul japonez Toyota.

Audi Porsche

citeste integral in Money 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto