05.25.2020 9:07

Audi ocupa primele doua locuri

Audi a reusit sa ocupe primele doua locuri în clasamentul general din DTM: Martin Tomczyk si Mattias Ekström.


Audi ocupa primele doua locuri în DTM 

• Clasat al doilea în cursa, Martin Tomczyk a devenit lider al campionatului
• Mattias Ekström a obtinut al doilea podium la Brands Hatch
• Primele puncte pentru Alexandre Prémat si Christian AbtÎntr-o cursa spectaculosa ce a avut loc la Brands Hatch (Anglia), Audi a reusit sa ocupe primele doua locuri în clasamentul general din DTM: Martin Tomczyk si Mattias Ekström – ambii piloti ai unor masini Red Bull Audi A4 DTM înscrise de Audi Sport Team Abt Sportsline – au ocupat pozitiile a doua, respectiv a treia, desi au beneficiat de cele mai grele masini din pluton ca urmare a performantelor anterioare. Rezultatul înregistrat în marea Britanie înseamna ca, peste doua saptamâni, Audi se va prezent în postura de lider la “cursa de casa” de la Nürnberg. În acelasi timp, balastul de performanta va fi redus de la 21 la numai sapte kilograme.


În ciuda greutatii suplimentare, masinile Audi A4 DTM de ultima generatie au fost cele mai rapide la Brands Hatch. În calificarile de sâmbata, Mattias Ekström a înregistrat cel mai rapid tur, reusita repetata de colegul sau Martin Tomczyk în timpul cursei. Dupa un accident petrecut în calificari, tânarul german a avut o evolutie impresionanta si, gratie unei strategii perfecte, a reusit sa urce de pe locul al optulea pâna pe al doilea. Dupa cel dea-l doilea pit stop, pilotul în vârsta de 25 ani a avut sansa de a se duela cu campionul en titre, Bernd Schneider, dar a ales sa nu-si asume riscuri inutile. Clasat al doilea, Martin este acum lider al campionatului.


Mattias Ekström a terminat cursa imediat în urma coechipierului sau. Suedezul a avut o evolutie foarte buna si, de-a lungul celor 83 de tururi, a depasit ambii piloti Mercedes – Mika Hakkinen si Bruno Spengler – care au luat startul în fata lui. În ultima parte a cursei, Ekström l-a atacat pe Bernd Schneider, dar a redus presiunea în momentul în care Martin Tomczyk a iesit de la standuri chiar înainteal ui. În clasamentul general, Ekström se afla la doua puncte în urma lui Tomczyk.


Alexandre Prémat si Christian Abt – piloti Audi Sport Team Phoenix – au încheiat pe locurile al saptelea, respectiv al optulea, fiind cei mai bine clasati sportivi cu masini din generatia 2006. Ambii au reusit primele lor puncte în acest sezon.


Lucas Luhr a avut un duel aprins cu învingatorul de la Oschersleben, Gary Paffett, si a terminat cursa pe pozitia a 11-a, presându-l pe fostul campion DTM. Coechipierul sau de la Audi Sport Team Rosberg, Mike Rockenfeller, a cazut victima unei coliziuni în pluton ce a avut loc chiar în primul tur, incident în care Timo Scheider si Markus Winkelhock (ambii de la Audi Sport Team Abt Sportsline) au fost de asemenea implicati. Ambii au putut sa-si continue evolutia, în ciuda daunelor suferite la masini. Adam Carroll si Vanina Ickx, echipieri ai gruparii private Audi Futurecom TME, au terminat pe locurile al 15-lea, respectiv al 17-lea.


Rezultatele de la Hockenheim
1. Bernd Schneider (Mercedes) 83 tururi/ 1h05m10,090s
2. Martin Tomczyk (Red Bull Audi A4 DTM) +0,543s
3. Mattias Ekström (Red Bull Audi A4 DTM) +1,255s
4. Mika Hakkinen (Mercedes) +6,182s
5. Bruno Spengler (Mercedes) +6,477s
6. Jamie Green (Mercedes) +22,485s
7. Alexandre Prémat (Audi Bank Audi A4 DTM) +26,825s
8. Christian Abt (Playboy Audi A4 DTM) +29,721s
9. Alexandros Margaritis (Mercedes) +30,218s
10. Gary Paffett (Mercedes) +32,953s
11. Lucas Luhr (Philips Audi A4 DTM) +33,514s
12. Mathias Lauda (Mercedes) +1 tur
13. Timo Scheider (GW:plus/Top Service Audi A4 DTM) +1 tur
14. Markus Winkelhock (Siemens Audi A4 DTM) +1 tur
15. Adam Carroll (Audi A4 DTM) +1 tur
16. Susie Stoddart (Mercedes) +1 tur
17. Vanina Ickx (Audi A4 DTM) +6 tururi


Abandonuri:
Daniel la Rosa (Mercedes) +1 tur
Paul di Resta (Mercedes) +83 tururi
Mike Rockenfeller (S line Audi A4 DTM) +83 tururi 


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto