- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Audi la Mille Miglia

Posted By Florin Morariu On 21 mai 2007 @ 0:00 In Articole,Dealeri Auto | No Comments

3 modele Wanderer si doua DKW la startul din Brescia
F 91 apare pentru prima data de la victoria în clasa din 1954


Thomas Gottschalk si Audi la Mille Miglia 

Trei modele Wanderer si doua DKW la startul din Brescia
F 91 apare pentru prima data de la victoria în clasa din 1954


Celebritati din lumea filmului si a televiziunii au format echipajele înscrise de Audi Tradition în cea de-a 25-a editiei a cursei Mille Miglia ce a avut loc în Italia (17-19 mai 2007). De-a lungul celui mai rapid raliu din lume, destinat masinilor de epoca, Thomas Gottschalk – gazda emisiunii “Wetted dass?” – va forma unul din echipaje împreuna cu Ralph Weyler, membru în Consiliul Director AUDI AG, director de marketing si vânzari. Cei doi vor folosi un model Wanderer W 25 K, construit în 1937. Într-un automobil de acelasi fel, actorul Thomas Heinze si directorul de comunicare Volkswagen, Stephan Grühsem, vor ataca întrecerea cu lungimea de 1.000 mile. În final, Karl-Friedrich Scheufele, fondator si director general Chopard – sponsor principal Mille Miglia -, si legenda cursei de la Le Mans, Jacky Ickx, vor pilota cel de-al treilea model Wanderer, care va lua parte la competitie pentru prima data. Audi Tradition va avea cinci masini pe grila de start a întrecerii. Mille Miglia 2007 va fi si prima apritie în vremurile actuale pentru DKW Sonderklasse F 91, care a scris propria istorie în raliul italian.


În 1954, Heinz Meier – originar din Düsseldorf – a dus masina spre victorie în categoria turismelor cu motor de pâna la 1.300 centimetri cubi. Atunci, modelul cu trei cilindri – propulsorul avea 900 cmc si dezvolta 34 cai-putere – a avut o viteza medie de 104,95 km/h. În acelasi an, automobilul avea sa câstige Campionatul European pentru masini de serie. DKW Monza va bifa cea de-a doua prezenta la legendara Mille Miglia. Modelul sport DKW a fost lansat pe piata în 1956 si a stabilit cinci recorduri mondiale în categoria masinilor cu motor de pâna la 1.100 centimetri cubi, toate în acelasi an. Trei modele Wanderer W 25 K vor completa lista masinilor înscrise de Audi Tradition. Aceste modele roadster fascinante dateaza din anii ’30s si au primit botezul la ultimele doua editii Mille Miglia.


Cele 1.000 mile ale clasicului traseu fac legatura între Brescia – via Ferrara – si Roma, dupa care se revine în orasul de pornire, aflat în nordul Italiei. Mille Miglia nu are nimic în comun cu perceptia referitoare la rlaiurile masinilor de epoca. Cele 375 de echipaje înscrise, care se pot declara norocoase ca au fost acceptate la start, au la dispozitie doua zile si o proba speciala de noapte – cu durata de aproximativ patru ore – pentru a parcurge aproximativ 1.500 kilometri. Si atât oamenii, cât si masinile sunt puse la grea încercare. Noptile sunt scurte, pauzele sunt putine si distantate în timp, ritmul este unul ridicat – acestea sunt datele cursei, iar sportivii ruleaza cu masini de epoca pentru care luxul – asa cum îl stim în prezent – este ceva de neconceput.


Cele patru inele ale siglei Audi simbolizeaza marcile Audi, DKW, Horch si Wanderer, care au fost unite mai târziu sub numele Auto Union. Auto Union si NSU, care au fuzionat în 1969, au avut mai multe contributii semnificative la dezvoltarea masinilor. AUDI AG a fost formata din Audi NSU Auto Union AG în 1985. Împreuna cu cele doua companii traditionale Auto Union GmbH si NSU GmbH, Audi Tradition educa si prezinta istoria bogata a marcii Audi. Muzeul Mobil Audi de la Audi Forum Ingolstadt este deschis zilnic, de luni pâna duminica, între orele 9.00 si 18.00.


sursa: Porsche Romania

 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/audi-la-mille-miglia.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.