08.12.2020 21:31

Aspectul masinii conteaza

Aspectul masinii conteaza mult pentru cel care va cumpara masina ta, iar o intretinere sistematica are rezultate mai buna decat o cosmetizare dupa ani de neglijenta.

wash-Pkg-3

Este indicat sa treceti cu masina la spalatorie cel putin o data pe luna, iar in cazul in care circulati intr-un mediu cu mult praf sau masina e tinuta afara si atacata de pasari sunt indicate vizite mai dese.

Spalatoriile normale sunt mai indicate decat cele automate cu perii care duc la matuirea mai rapida a luciului dar si la aparitia unor zgarieturi. Pentru o protectie mai buna avopselei optati pentru un tratament mai scump(cu ceara de exemplu) iar la un interval de circa 2 ani ar trebui facut un polish.

carWashMachine2

Iarna, spalarea masinii este o necesitate, mai ales in partea inferioara unde se aduna gheata, murdarie si sarea de pe drum-coroziva. Carpele folosite pentru uscarea masinii por produce zgarieturi daca nu sunt curate si contin reziduri.

Interiorul trebuie curatat periodic si cat mai des daca vreti ca plasticele sa-si pastreze aspectul un timp cat mai indelungat. Praful care contine compusi chimici diversi, ataca in timp plasticele si duce la deteriorarea aspectului si chiar la crapare.

2011_nissan_electric_sports_concept_car_interior-wide

Tapiteria si podeaua pot fi curatate rapid cu aspiratorul, iar pentru fantele inguste puteti folosi pompite de aer. Evitati stergerea bordului cu carpe sau servetele uscate pentru ca particulele devin abrazive si produc zgarieturi. La curatarea tapiteriei evitati cantitatile mari de apa pentru ca pot duce la aparitia mucegaiului. Tapiteria de piele trebuie curatata cu produse speciale, altfel se uzeaza prematur, aparand crapaturi inestetice. Vara, utilizati un paravan protector pentru bord, pentru ca soarele afecteaza plasticele.

Atentia si ingrijirea se traduce in  bani. Nepasarea insa inseamna si mai multi bani cheltuiti. Intretinerea masinii e ehivalenta cu o econimie pe termen mediu si un castig la revanzare.

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto