05.25.2020 8:45

Armada SEAT este gata de lupta

SEAT si-a prezentat, la Madrid, echipa cu care va participa în al treilea sezon al Campionatului Mondial de Turisme


“Armada SEAT” este gata de lupta - FIA World Touring Car Championship 2007


SEAT si-a prezentat, la Madrid, echipa cu care va participa în al treilea sezon al Campionatului Mondial de Turisme (WTCC), cu telul declarat de a încheia anul pe primul loc: în timp ce echipa a terminat pe locul al treilea al constructorilor în 2005 si pe pozitia a doua în 2006, toate sperantele marcii spaniole sunt îndreptate spre obtinerea titlului în 2007.


În dorinta de a-si atinge aceste obiective si de a începe anul în forma maxima, SEAT Sport a efectuat mai multe teste de-a lungul iernii, pe mai multe circuite, cu scopul de a îmbunatati performantele modelului León WTCC. Aceasta masina si-a demonstrat deja caracteristicile în stagiunea trecuta, când a obtinut trei victorii, cinci pole position si opt tururi rapide.


Anul acesta, echipa a pierdut doua masini oficiale si a câstigat doua masini sustinute de uzina. În total, vor fi patru piloti SEAT Sport: Jordi Gené, Yvan Muller, Gabriele Tarquini si nou-venitul Michel Jourdain, un pilot mexican care are experienta în campionatele de monoposturi din America (IRL si ChampCar), dar si în NASCAR.


Alaturi de cei patru piloti, SEAT Sport se va concentra si asupra echipelor sustinute de uzina: echipa câstigatoare a titlului în întrecerea independentilor în 2006, GR Asia – piloti Tom Coronel (campion al independentilor 2006) si Emmet O’Brien, SEAT Italy (Roberto Colciago – campion al Italiei în 2006), Exagon (pilot va fi experimentatul belgian Pierre Yves Corthals) si mai exista posibilitatea adaugarii altor piloti sau echipe care doresc sa foloseasca SEAT León WTCC si care sunt în negocieri cu SEAT Sport.


Prin urmare, SEAT va avea o echipa mare si bine pregatita, al carei singur tel este câstigarea titlului în 2007. Într-adevar, sezonul promite sa fie atractiv si competitiv, cu 15 masini oficiale care apartin de patru constructori: SEAT, Chevrolet, BMW si Alfa Romeo. Sezonul va debuta la 10 martie, în orasul brazilian Curitiba, si se va încheia în Macao, la 18 noiembrie, dupa 11 etape în tot atâtea tari.


În plus, alti constructori – Honda, Peugeot si Toyota – vor lua parte în WTCC, chiar daca nu au înscrise echipe oficiale. În 2006, numarul total de producatori a fost de sapte, cu 50 de piloti aliniati la start de-a lungul anului, iar 11 dintre acestia au câstigat cel putin o cursa, demonstrând competitivitatea campionatului.


Jaime Puig, director SEAT Sport: “WTCC este, fara îndoiala, cel mai competitiv si mai echilibrat campionat si, de aceea, cel mai dificil de câstigat. În plus, utilizarea handicapului pentru echilibrarea masinilor si varitatea de piste, cu trei circuite stradale în acest an, fac sa avem un campionat extrem de complex.”


Pilotii SEAT


Jordi Gené: “Telul nostru este de a reusi mai mult decât în 2006: sa câstigam titlul. Avem masinile, echipa si oamenii pentru a reusi acest obiectiv. Totul va depinde de îmbunatatirile facute la masini pentru ca suntem la fel de încrezatori si motivati ca si anul trecut. Cum nu s-a întâmplat atunci, trebuie sa fie acum. Desigur, totul depinde de o multitudine de variabile, inclusiv de faptul ca acum avem o pauza mai mare între prima si a doua cursa, cu permisiunea de a efectua teste, ceea ce ne va avantaja. Am incredere ca vom functiona ca o echipa – asa cum am facut-o întotdeauna; mi-ar placea sa fiu pilotul SEAT care va lupta pentru titlul mondial.”


Michel Jourdain Jr.: “În primul rând as dori sa multumesc SEAT Sport si SEAT Mexico pentru aceasta oportunitate fantastica de a pilota în Campionatul Mondial. Este o sansa deosebita pentru mine si m-am adaptat atât cu masina, cât si cu sezonul, care este diferit de cele din America. Modul de lucru de la SEAT Sport, profesionalismul si mentalitatea de învingatori m-au impresionat si acestea sunt calitatile pentru care un pilot este mereu recunoscator.”


Yvan Muller: “Trebuie sa privim cu încredere spre sezonul 2007, cu telul de a profita de experinta din 2006 si de a îmbunatati întregul pachet, pentru a câstiga ambele titluri. Pentru a reusi aceste obiective, am facut tot ce trebuia, pentru ca telul este întotdeauna unul singur: victoria. Fara îndoiala, experienta de anul trecut este foarte importanta, pentru ca în 2006 am avut un sezon dificil: nu doar ca am avut o masina complet noua si o echipa pe care nu o cunosteam foarte bine, dar am concurat si într-un campionat nou, fara sa stiu circuitele, strategiile sau rivalii… Acum am trecut într-o noua etapa si anul acesta va fi o experienta pozitiva.”


Gabriele Tarquini: “Asteptarile de anul acesta sunt câstigarea unuia din titluri, al pilotilor sau al constructorilor, sau, de ce nu, al ambelor. Anul trecut am ratat de putin acest obiectiv, asa ca trebuie sa reusim mai mult de aceasta data. În plan personal, sunt sigur ca totul va merge mai bine decât în 2006, dupa ce anul trecut am avut nevoie de mai multe curse pentru a ma adapta cu echipa, ceea ce era de asteptat. Acum stiu totul: inginerii, mecanicii si, bineînteles, masina si modul în care echipa functioneaza.”


Date tehnice SEAT León WTCC


Motor
Cilindri: 4 în linie
Capacitate: 2.000 cmc
Bloc motor: otel
Putere: 260 CP la 8.500 rot/min
Aspiratie: atmosferic


Transmisie
Tractiune: fata
Cutie de viteze: Hewland, secventiala, 6 trepte
Diferential: reglabil, autoblocant


Suspensii
Fata: MacPherson
Spate: multilink
Bare stabilizatoare: fata si reglabile spate
Amortizoare: hidraulice, cu gaz


Dimensiuni si masa
Lungime: 4.331 mm
Latime: 1.845 mm
Ampatament: 2.620 mm
Consola fata / spate: 930 mm / 779 mm
Masa: 1.140 kg
Ecartament fata / spate: 1.640 mm / 1.640 mm


Frane
Etrier fata: 4 pistoane
Discuri fata: diametru 332 mm, latime 32 mm, ventilate
Etrier spate: 2 pistoane
Discuri spate: diametru 280 mm, latime 10 mm


Jante si pneuri
Jante / cauciucuri: 9×17 / Yokohama 240/610 R17


sursa: Porsche Romania

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto