04.03.2020 11:24

Aparate radar cu buletin metrologic expirat

In cazul in care sunteti opriti pentru depasirea vitezei maxime admise este bine sa cereti politistilor buletinul metrologic al aparatului de radar respectiv, este un drept al fiecarui sofer. Daca aparatul nu are avizul la zi, atunci amenda poate fi contestată cu succes.

Unele radare folosite de Politia Rutiera ar avea avizele metrologice expirate. Asta i-a marturisit un politist din Alba unei soferite oprite pentru depasirea limitei de viteza cu 24 de km in localitate.

Cand soferita a cerut buletinul metrologic al aparatului radar, politistul, filmat cu telefonul mobil, a recunoscut ca din martie aparatul este expirat, ceea ce inseamna ca masuratorile nu au nicio valoare. Tanara a cerut lamuriri legate de radar iar politistul, dandu-si seama ca a vorbit mai mult decat trebuia, a incercat sa dea inapoi, nerecunoscand nimic din cele zise anterior.

Expirarea licentei aparatului radar inseamna nulitatea amenzii in instanta. Adica agentii stau degeaba cu radarele pe sosea.

In fata acestei situatii in care este posibil ca mai multe aparate radar sa nu aiba licenta metrologica, Inspectoratul General al Politiei Romane sustine ca din cele aproape 600 sute de aparate radar, doar 15 nu au fost verificate metrologic din cauza unor defectiuni tehnice.

In momentul in care sunteti oprit de catre politist pentru depasirea vitezei, la cererea dumneavoastra, trebuie sa vi se prezinte urmatoarele documente: certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate si autorizatia de operator radar pentru cel care incheie procesul-verbal. Lipsa oricaruia din aceste documente trebuie prevazuta de dumneavoastra la rubrica alte mentiuni si duce la invalidarea procesului-verbal.

In ciuda acestor constatari este recomandat totusi sa circulati prudent si sa nu abuzati de pedala de acceleratie.

Ana-Maria Suciu

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto