11.15.2019 17:25

Anvelopa care se umfla si se dezumfla singura

Goodyear prezinta TripleTube la Salonul International Auto de la Geneva 2015

Anvelopa unicat ce umfla si dezumfla în diferite pozitii camerele de aer din interiorul ei pentru a furniza o versatilitate mai mare si o performanta optimizata.

Goodyear anunta astazi ca expune la Salonul International Auto de la Geneva anvelopa sa concept Triple Tube. Dezvoltata de Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg, anvelopa poate sa se umfle si sa se dezumfle în functie de conditiile de drum, pentru a livra o performanta îmbunatatita si o versatilitate mai mare conducatorilor auto. Anvelopa concept este un alt exemplu al modului în care Goodyear deschide drumul inovatiilor viitoare, deoarece aceasta tehnologie poate fi legata de dezvoltarea în viitor a masinilor autonome prin faptul ca permite anvelopei sa îsi ”pregateasca” forma de care are nevoie înainte de a intra în curba. Nu exista nici un plan legat de lansarea acestei anvelope pe piata.

Aceasta anvelopa livreaza cel mai înalt nivel de performanta într-o singura anvelopa prin ajustarea automata a 3 pozitii diferite în functie de conditiile de drum:

  • Pozitia Eco/Safety: ofera un nivel scazut al rezistentei la rulare printr-o distributie optimizata a duritatii anvelopei. Ea optimizeaza de asemenea frânarea pe carosabil uscat prin largirea petei de contact cu suprafata drumului.

 

  • Pozitia Sporty: confera conducatorilor auto o manevrabilitate sporita printr-o optimizare a petei de contact, prin folosirea în mod activ a unei forme conice.

 

  • Pozitia Wet Safety: ofera un nivel ridicat al rezistentei la acvaplanare, printr-o banda de rulare mai ridicata în centrul anvelopei, ceea ce duce la un diametru mai mare al anvelopei, caracteristica ce ofera la rândul ei ca beneficii o amprenta la sol mai lunga si mai îngusta.

 

Anvelopa se bazeaza pe o pompa interna care misca aerul din camera principala catre cele trei camere de aer individuale. Camerele de aer multiple furnizeaza o mobilitate extinsa, deoarece, în cazul în care una dintre camere ar fi întepata, anvelopa permite conducatorului auto sa îsi continue calatoria. În sfârsit, peretele lateral al conceptului Triple Tube poate fi costumizat pentru a se potrivi aspectului general al jantei pe care o ofera producatorii de echipare standard.

TripleTube

Compusul conceptului de anvelopa Triple Tube este de asemenea în întregime sustenabil si facut din derivate de siliciu precum cenusa cojilor de orez, o tehnologie deja anuntata de Goodyear în 2014.

“Triple Tube este un testament catre inginerii nostri, si suntem mândri sa prezentam aceasta inovatie ca anvelopa concept la Geneva. La Goodyear, ne-am asumat sa facem clientii sa se simta bine si sa îi ajutam sa ajunga acolo unde doresc fara sa îsi faca griji. Aceste anvelope întruchipeaza acest spirit prin adaptarea si furnizarea performantei optime pe care orice calatorie o asteapta. Anvelopele aduc împreuna beneficiile asupra mediului înconjurator prin reducerea emisiilor de CO2 si prin utilizarea de materiale sustenabile, cu beneficiile legate de siguranta si cu mobilitatea sporita în cazul înteparii,” a spus Jean-Pierre Jeusette, Director General la Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg.

Triple Tube este un concept pur dezvoltat de Goodyear si nu va fi produs. Anvelopele concept sunt proiectate ca parte a procesului de inovare al companiei si sunt dezvoltate pentru a face si mai productive dezbaterile, pentru a discuta posibilele solutii si pentru a da posibilitatea inginerilor de a gândi si în afara tiparelor si de a livra solutii inteligente pentru un viitor inteligent.
D75_4419m_HD

Pentru mai multe informatii despre Goodyear si produsele sale, vizitati: www.goodyear.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto