01.26.2022 13:45

Ai vila si masina scumpa? Fiscul te va vizita curând

Inspectorii din cadrul Finantelor au stabilit care sunt criteriile dupa care vor fi verificate persoanele care traiesc în lux ostentativ si nu îsi platesc darile la stat.

Selectia acestor contribuabili va fi realizata începând cu 1 iulie 2014, urmând ca din toamna sa se treaca la verificarea efectiva a averilor. Potrivit unor surse din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sunt vizati oameni de afaceri care „obisnuiesc sa traiasca în lux, au vile luxoase, conduc masini scumpe si au conturi consistente în strainatate”.

Totodata, aceste controale difera fata de inspectiile generale pentru ca la baza lor nu vor mai sta veniturile, ci valoarea bunurilor pe care le detin. „Sunt în vizor oameni de afaceri care traiesc în lux, si ma refer aici la vile, masini, excursii exotice, bani în conturi în tara sau strainatate. La controlul marilor averi nu se va începe de la venituri, ca la inspectiile fiscale, ci de la costuri.

Adica, daca un contribuabil are o vila de 1.000.000 Euro, conduce nu stiu ce masini scumpe si obisnuieste sa mearga în excursii scumpe, se va calcula costul acestora. Urmatorul pas va fi de a verifica ce venituri a declarat aceasta persoana la Fisc.

Daca nu corespund cifrele, înseamna ca acele bunuri au fost achizitionate prin evaziune si contribuabilul va fi chemat la institutie, i se vor da 60 de zile la dispozitie sa depuna o declaratie de patrimoniu, cu tot ce detine, ce conturi are prin strainatate si începe inspectia fiscala propriu zisa”, ne-a precizat sursa consultata.

Vila

Potrivit aceleiasi surse, în acest moment se controleaza averile a 20 de oameni de afaceri, printre acestia numarându-se George Becali si verii sai Ioan si Victor.

Înaintea demararii acestui program la nivelul municipiului Bucuresti, reprezentantii Directiei de Verificari Fiscale au sustinut seminarii la nivelul fiecarei Directii Regionale din cadrul ANAF, prin care au fost instruiti membrii departamentelor de inspectie fiscala.

Planul ANAF este de a controla în acest an circa 2.000 de oameni de afaceri la nivel national, din fiecare judet fiind vizate câte 50 de persoane.

Chiar daca pe hârtie proiectul pare simplu, munca inspectorilor va fi diferita fata de inspectii generale, deoarece multi oameni de afaceri apeleaza la mici „trucuri” pentru a fi acoperiti.

rolls-royce

citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto