12.15.2019 17:59

Afacerile din comerţul auto au crescut în primele două luni cu 4%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4%, respectiv cu 6,2%, potrivit datelor INS.

Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (de 10,3% serie brută), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (0,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (0,7%). Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 0,2%.

În februarie, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a avansat cu 5,4% ca serie brută şi cu 4,4% ajustat. Comparativ cu februarie 2012 creşterile au fost de 6,8%, respectiv 11%.

Sursa: economica.net 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto