08.15.2020 14:45

Afaceri de 13.600.000 Euro pentru Compexit Grup în 2011

  • Crestere cu 30% a cifrei de afaceri în 2011
  • ŠKODA cea mai mare crestere în cota de piatã localã de import
  • Crestere cu 16%  a unitãtilor livrate SEAT
  • Compexit – cel mai bun dealer în reteaua Weltauto din Transilvania

 

Compexit Grup a confirmat prin rezultatele anului 2011 cã este un jucãtor important pe piata auto din Cluj si Bistrita, si în spetã din toatã Transilvania. A fost un an excelent pentru business-ul dealerului clujean, cu multe provocãri si reusite pe mãsurã, Compexit înregistrand cresteri pe toate directiile de activitate: de la vânzare auto noi si de ocazie, la activitatea de service si asigurãri auto.

Compexit Grup înseamnã: Compexit Trading-dealer autorizat ŠKODA, Topcar-dealer SEAT, Compexit Auto Rulate-dealer Weltauto iar actionariatul Compexit Grup este format din Razvan Rotta, Dan Palagheanu, Marius Nicoara si Titus Nicoara.

“Rezultatele anului 2011 ne-au intors la imaginea anilor 2006-2007 unde înregistram cresteri de 2 cifre. Faptul cã anul 2011 pentru Compexit a adus cresteri de 45% în volume pentru marca ŠKODA si 42% pentru marca Weltauto, ne asigurã premisele unor planuri de crestere cu minim 15% pentru 2012. Suntem convinsi cã proiectele si actiunile planificate pentru acest an ne vor diferentia în piata auto localã si vom reusi sã performãm din nou.” a declarat  Sorin Niste, director executiv Compexit Trading.

Compexit Trading a înregistrat în 2011 cea  mai mare crestere în cotã de piatã localã, ajungand la 12,9 %  cotã piatã import. “Suntem recunoscãtori sã avem în portofoliu modelul Octavia, cel mai bine vândut model de import 2011 si masina preferatã a românilor, în clasamentul celor mai vândute motoare diesel. De altfel, ŠKODA a fost în permanentã în topul mãrcilor, raportul calitate – pret fiind unul foarte bun. Anul 2011, în ansamblu, a fost un an de maxime istorice pentru producãtorul ceh. ” a declarat Adrian Tudor director vânzãri Compexit Trading.

Octavia se mentine în preferintele clujenilor, dovadã stau cifrele: 55% din vânzãrile anului trecut au fost ŠKODA Octavia, urmate de fratele mai mare ŠKODA Octavia Tour cu 17%. Modelul acoperã foarte bine ambele segmente de clienti persoane fizice si companii.

2012 va surprinde din nou. Marca ŠKODA a început un program foarte ambitios de a lansa pana în 2018 cate un model la 6 luni, astfel cã în 2012 vor fi lansate 2 noi modele, ŠKODA Citigo, automobilul practic, pentru oras si ŠKODA Rapid, un sedan în clasa A.

Modelul Citigo corespunde în totalitate filosofiei corporate a marcii ŠKODA, exprimata prin sloganul “Simply Clever”. În ciuda dimensiunilor sale mici, acesta ofera un spatiu interior amplu, dar este si surprinzator de agil si atractiv în ceea ce priveste elementele de design si tehnologiile utilizate. Odata cu Citigo, ŠKODA doreste sa câstige noi categorii de clienti, pentru care, pâna în prezent, nu a existat nicio oferta potrivita în segmentul masinilor mici.

Citigo, prezentat în premierã în cadrul Salonului Auto de la Geneva, a obtinut punctajul maxim la testele de sigurantã Euro NCAP.

Cel mai asteptat model este A-entry plecat din conceptul ŠKODA MissionL, care va fi lansat la finele lunii septembrie si care cu sigurantã va fi pe placul romaniilor fiind un sedan foarte spatios cu o gamã completã de motorizãri, pozitionat între modelele Fabia si Octavia.

Topcar-dealerul clujean al marcii SEAT, a înregistrat cresteri cu 16% a unitãtilor livrate, ajungand la sfarsitul anului 2011, la 5.1% cotã de piata localã. Cu 145 autoturisme livrate, Topcar se afla pe locul 3 în reteaua dealerilor autorizati SEAT din România.

Cele mai vândute modele au fost cele de volum Ibiza 41%, Ibiza ST 11 %, urmatã de Leon cu 29% din total vânzari 2011. SEAT a creat în 2011 primul  magazin online pentru vânzare auto noi. Clientii au posibilitatea de a selecta masina doritã si tot ce trebuie sã facã e sã se prezinte la dealer cu formularul de rezervare. Masina poate fi livratã imediat, în aceleasi conditii ca o masinã de stoc achizitionatã prin procesul clasic de cumpãrare în showroom.

Din martie 2012 modelele SEAT beneficiazã de garantie extinsã la 4 ani. Desigur garantia suplimentarã nu e singura noutate SEAT în 2012. Continuarea parteneriatului cu UEFA, noua generatie a modelului de success Ibiza si lansarea SEAT MII sunt tot atâtea repere pentru anul în curs. SEAT Mii, readuce producatorul iberic în segmentul mini, acolo unde nu a mai pãsit din 2005, odata cu iesirea din productie a modelului Arosa.

Compexit Auto Rulate a aderat la reteaua nationalã Weltauto la sfarsitul anului 2010 si a contribuit prin cele 268 unitãti vandute în 2011 la succesul Weltauto în România.

Compexit-Weltauto a avut rezultate remarcabile, devenind în scurt timp numãrul unu în retea pe zona Transilvaniei. Achizitia unui autoturism rulat poate face obiectul unui comert civilizat, la standarde inalte de calitate si având siguranta unei alegeri corecte. Weltauto în România inseamnã 6 ani de experientã si 36 dealeri în tarã.

„Suntem foarte multumiti de evolutia vanzãrilor de-a lungul intregului an si simtim cã am facut progrese semnificative, care se incadreazã în strategia noastrã de crestere. Vânzãrile ultimelor luni demonstreazã cât de puternic si sustenabil este contextul actual.” a declarat Sorin Niste, director executiv Compexit Trading.

Actul vânzãrii e doar primul pas din parteneriatul pe care Compexit îl propune iar clientii au aflat deja cât de multe poate face firma pentru ei. Compania clujeanã cautã mereu noutate în serviciile aduse dar mai ales  utilitate si flexibilitate pentru clientii sãi. Compexit este primul service din Cluj care a introdus sistemul de platã în 6 rate, printr-un mecanism sigur si transparent, oferit de parteneriatul cu BT Direct. Costul zero pentru client se traduce prin preluarea de catre Compexit a cheltuielilor cu comisioanele.

Anul 2011 a fost privit ca o provocare, oferind oportunitatea de a completa gama de servicii oferite cu divizia de asigurãri auto. Prin negocieri cu societãtile de asigurãri, compania oferã tarife preferentiale pentru clientii sãi reduse cu panã la 25 % CASCO si 15% RCA, precum si clauze suplimentare exclusive.

Un motiv foarte important pentru succesul anului 2011 îl reprezintã calitatea activitãtii after-sales unde nivelul ridicat al reparatiilor si costurile corecte de întretinere recomandã compania si mãrcile reprezentate ca partener atât al companiilor cât si al persoanelor fizice.

Actiunile tactice din ultimii 3 ani si-au aratat pe deplin roadele în 2011 când s-au înregistrat cresteri în activitatea de service.

Strategia Compexit pe termen lung este bazatã pe calitate în toate domeniile de activitate – vânzãri masini noi, vânzãri masini de ocazie, vânzãri asigurãri, reparatii generale, reparatii tinichigerie-vopsitorie.

Atentia sporitã fatã de dorintele clientilor si diferentierea serviciilor vor asigura succesul Compexit Grup si în 2012.

Compexit Trading – Marketing si PR

Compexit Trading

Compexit Trading a fost înfiintata în 1992 sub numele de Compexit Cars si pâna în 1996 a functionat cã dealer local al autoturismelelor ŠKODA.

Datorita rezultatelor excelente din aceasta perioada, în luna aprilie 1996 ŠKODA a numit importator temporar pe Compexit Cars, care îsi  modifica numele în Compexit Trading iar din decembrie 1996 devine unic importator pentru România. În acesta perioada, Škoda a ajuns a doua marca pe piata româneasca din punct de vedere al numarului de masini vândute.

În mai 1998, importul autoturismelor din Grupul Volkswagen a fost preluat de catre Porsche România iar Compexit Trading a ramas unul dintre cei mai puternici dealeri din afara capitalei.

Compexit Trading a deschis reprezentanta din Bistrita (cu sediul pe Str. Mihai Eminescu nr. 3)  la finele anului  2003  si a sustinut, pana în octombrie 2007, activitatea de comercializare de autovehicule noi, furnizând un procent de 15% din vânzarile totale Compexit Trading

Experienta acumulata de firma mama de la Cluj în cei peste 10 ani de activitate a dus la obtinerea mai multor distinctii: “Cel mai bun management  în 2004” si a  doua titluri consecutive de “ Cel mai bun service ŠKODA din România” pentru anul 2005, respectiv 2006.

Din februarie 2007, Compexit Service devine service multimarca, partener ŠKODA-SEAT
Compexit Trading, dealerul ŠKODA pentru Bistrita, a început în luna martie 2007 lucrarile la noul ansamblu showroom-service situat în cartier Viisoara nr. 264. Este vorba despre un complex la standarde Škoda care asigura atât comercializarea si servisarea masinilor noi cât si a celor de ocazie,  investitia totala fiind de peste 1.000.000 Euro. Constructia s-a finalizat în luna octombrie

Cifra de afaceri Compexit Trading a fost de 9.960.000 Euro in 2011

Reteaua ŠKODA cuprinde 33 de dealeri raspânditi în toate regiunile tarii

Compexit Trading a obtinut premiul “Best dealer ŠKODA in Romania” acordat de catre producatorul ceh in anul 2010

Topcar

2001 – Prin incheierea unui parteneriat cu Porsche Romania, TOPCAR devine dealer-ul marcii SEAT in Cluj. TOPCAR incheie primul an cu un numar de 50 de masini vandute.

2002 –In iunie se lanseaza si pe piata Clujului Noul SEAT Ibiza, model ce deschide drumul noii generatii SEAT, marca integrata de acum in Audi Brand Grup. Vanzarile SEAT in Cluj ajung la 93 de unitati, TOPCAR ocupand locul 4 in top-ul dealerilor SEAT.

2003 – Prin lansarea Noului SEAT Cordoba, prin Salonul Auto Expo Transilvania si Caravana SEAT, TOPCAR isi sporeste imaginea si renumele. Vanzarile au ajuns la 125 unitati, iar cota de piata in Cluj este de 5.90%, fiind a 5-a marca de import in Cluj.

2004 – in martie, TOPCAR inaugureaza complexul showroom-service de pe Calea Turzii 223, dotat dupa standardele SEAT. Incepand cu acest an firma a demarat si un proiect dedicat masinilor de ocazie, punand bazele sistemului buy-back. La Salonul Auto Cluj din luna mai, TOPCAR se remarca prin cel mai frumos stand. Dupa lansarea in iulie a modelul SEAT Altea, un concept cu totul inovativ si care anunta linia futurista a viitoarelor modele SEAT, urmeaza Caravana SEAT. Vanzarile anului 2004 sunt de 127 de unitati., in conditiile in care modelul Inca este scos din gama (Inca reprezenta 30% din vanzarile lui 2003).

2005 – Din februarie apare pe strazile Clujului Noul SEAT Toledo, cea mai sportiva masina de familie, o noua definite a sedanului. In septembrie aparitia Noului SEAT Leon aduce cu sine un interes si mai mare a Clujenilor pentru aceasta marca si pentru firma Topcar.

2006 este anul aniversar Topcar, pentru ca pe 15 martie s-au implinit 5 ani de “auto emocion” la Cluj. In 2006 fata de 2005, vânzarile au crescut cu 12% iar cifra de afaceri cu aproape 40%.

Anul 2007 este cel in care principalul obiectiv este certificarea calitatii Topcar. Este anul in care s-au lansat doua noi modele SEAT: Altea XL – pentru familie si Altea Freetrack – primul SUV al marcii. Rezultatele au fost coform asteptarilor: obtinererea a doua certificate din partea TUV si Germanischer Lloyd si vanzari cu 34% mai mari decat in anul precedent.

Topcar  este detinatoarea a 3  trofee SEAT Go!, distinctie acordata de compania SEAT dealerilor cu rezultate exceptionale din intreaga lume. Gala premiilor SEAT Go! are loc anual, evenimentul fiind de obicei centrat in jurul unui nou model.

Tratarea clientilor cu profesionalism si prietenie este un obiectiv permanent si se materializeaza prin serviciile de calitate oferite, lansarea de noi modele, campanii si promotii oferite publicului si evenimentele organizate. Toate acestea se reflecta si in cifre. Evolutia vanzarilor SEAT la Topcar a avut un trend ascendent de-a lungul anilor, anul 2011 incheindu-se cu 145 unitati vandute.

Cifra de afaceri a Topcar s-a situat in 2011 la nivelul 1.600.000 Euro.

Compexit Auto Rulate

Societatea si-a inceput activitatea de vanzare auto second hand in 2010, cu 177 autoturisme comercializate;

Anul 2011 datorita afilierii la reteaua nationala Weltauto, vanzarile au atins pragul de 268 autoturisme, cu o crestere de 58% fata de anul precedent;

Procentul detinut de Compexit Auto Rulate este de 6.40% din vanzarile Weltauto national, ocupand primul loc in Transilvania si locul 6 in topul delerilor Weltauto din Romania;

Cifra de afaceri Compexit Auto Rulate este de 2.000.000 Euro. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto