03.29.2020 18:42

Anvelope pentru Campionatul Britanic de Turisme MSA (BTCC)

Dunlop îsi asuma sarcina de a crea mai multe variabile în motorsport si prezinta anvelopele pentru curse 4 BTCC la Geneva

Anvelopele de curse BTCC aduc elemente strategice interesante atât pentru piloti cât si pentru echipe

Dunlop aduce în lumina reflectoarelor, la Salonul International Auto de la Geneva, gama celor mai recente anvelope cu specificatii proiectate pentru Campionatul Britanic de Turisme MSA (BTCC) – unul din campionatele mondiale de top pentru masinile de serie. Aceste anvelope ofera pilotilor posibilitatea de a alege compusii, aducând mai aproape de spiritul competitiei din BTCC un nou element de strategie.

Furnizor de anvelope în BTCC înca din 2003, marcii Dunlop i s-a cerut în 2013 sa introduca o anvelopa ‘de optiune’ pentru a mari variabilele strategice ale evenimentului, deoarece introducerea unui compus mai moale adauga o alta dimensiune cursei.

Astazi, gama de anvelope BTCC include 3 anvelope pentru carosabil uscat: Dunlop Sport Maxx Soft, Dunlop Sport Maxx Medium si Dunlop Sport Maxx Hard – cea din urma fiind special proiectata pentru vitezele foarte mari de pe circuitul Thruxton. Colectia include de asemenea anvelopa de curse pentru carosabil umed Dunlop Sport BluResponse, dezvoltata pentru conditii de vreme ploioasa. Toate anvelopele sunt proiectate sa performeze pe toata distanta cursei, dar fiecare în parte este proiectata sa atinga un nivel excelent al performantei în conditii specifice de temperaturi si conditii ale  pistei.

“Suntem mândrii de linia noastra de anvelope pentru BTCC si suntem  încântati sa le prezentam la Geneva. Constructia noilor anvelope BTCC se bazeaza pe învatamintele cheie pe care le-am extras din succesul gamei GT de la Dunlop. Cele 3 anvelope pentru vreme uscata utilizeaza anvelope si tehnologii de succes folosite în alte forme de curse – cum ar fi în Campionatul nostru European Le Mans Series, cu programul câstigator LMP2,” a spus James Bailey, Director de Relatii Publice si Comunicare, Dunlop Motorsport EMEA.

Anvelopele prezentate la Geneva sunt un upgrade de ultima ora ce include o constructie mult mai responsiva ce mentine durabilitatea pentru care marca Dunlop este recunoscuta, în timp ce livreaza de asemenea un feedback mai bun pilotului, în special în conditii de frânare dura si în virajele în care masina schimba rapid directia. Ea ofera pilotilor posibilitatea de a simti în mod adecvat masina, în special în timpul virajelor rapide.

Campionatul Britanic de Turisme MSA (BTCC) atrage echipe ce reprezinta producatori de echipare originala (OEMs) precum BMW, Honda, Mercedes-AMG, Ford, VW, Audi, MG si Toyota.

În 2015, clasamentele în BTCC vor primi un nou imbold odata cu intrarea în competitie a marcii Infiniti, care a ales acest campionat pentru a sprijini cresterea marcii sale premium în Europa.

Anvelope

“Una din provocarile din BTCC este de a proiecta si dezvolta o anvelopa pentru o varietate mare de masini diferite. Cu toti cei 4 piloti din vârful clasamentului care au pilotat patru masini diferite în editia din 2014 a campionatului, am demonstrat deja faptul ca ne-am asumat sa livram egalitate, consistenta si paritate în aceasta competitie de viteza grea” a adaugat Bailey.

Alegerea anvelopei este cea mai recenta dintre inovatiile pe care Dunlop le lanseaza prin intermediul BTCC. În 2009, Dunlop a introdus Identificarea prin Radio Frecventa (RFID) în anvelopele de curse, ceea ce a ajutat oficialii sa numere anvelopele utilizate într-o etapa.

Aceasta tehnologie este de asemenea utilizata în aplicatiile dedicate flotelor, aplicatii dezvoltate de grupul Goodyear Dunlop – în special în managementul flotelor de camion.

Dunlop

Pentru mai multe informatii despre Goodyear si Dunlop la Salonul International Auto de la Geneva, vizitati www.goodyear-press.com sau urmariti-ne pe Twitter la @goodyearpress.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi.

Întotdeauna având ca scop maximizarea placerii de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de motorizari performanta si durabilitatea celor mai noi tehnologii pentru anvelope, incluzând anvelope cu tehnologia RunOnFlat, care este potrivita vehiculelor câstigatoare de premii precum Mini, BMW Seria 1, Seria 3, Seria 5/6, X5/X6 si altele.

Multi dintre producatorii mondiali de top de masini, incluzând  Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, VW si Porsche, folosesc Dunlop ca echipare originala. Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto