05.17.2022 7:58

5 service-uri auto au activitatea suspendata

Primaria Municipiului Cluj-Napoca a suspendat activitatea pentru 5 service-uri auto si au dat amenzi de 26.100 lei.

În cursul zilei de marti, in 25 octombrie 2016, între orele 09.00 – 15.00, politisti locali din cadrul Serviciilor Inspectie Comerciala si Control Protectia Mediului, în colaborare cu angajati ai Ministerului Transporturilor, Registrul Auto Român (RAR), au desfasurat o ampla actiune de verificare a atelierelor de reparatii si dezmembari auto, care functioneaza pe raza Municipiului Cluj-Napoca.

Au fost verificati 16 agenti economici, atat persoane fizice cat si juridice, în ceea ce priveste detinerea autorizatiei tehnice, respectarea domeniului de autorizare, detinerea acordului de functionare si a aprobarii de orar eliberat de Primaria Municipiului Cluj-Napoca, respectarea regimului de colectare a deseurilor.

În timpul controlului au fost depistate nereguli privind lipsa autorizatiilor tehnice sau a  acordului de functionare eliberat de primarie, nerespectarea domeniului de autorizare si a regimului de colectare a deseurilor.

Pentru neregulile constatate, au fost încheiate 14 procese-verbale de constatare a contraventiilor, în 5 cazuri dispunându-se suspendarea activitatii.

Alte 7 procese-verbale de constatare au fost încheiate de catre angajatii RAR, în conformitate cu prevederile OG nr. 99/2000 republicata, ale Legii nr. 12/1990 republicata, ale HCL nr. 150/2009, ale Legii nr. 211/2011 republicata, ale OG nr. 82/2000 aprobata prin Legea nr. 222/2003.

Service auto

De asemenea, au fost lasate 9 invitatii pentru prezentare la sediul RAR, în vederea începerii demersurilor necesare obtinerii autorizatiilor tehnice.

Verificarile au fost realizate pe toata raza municipiului:

– zona Oasului,

– zona Lombului

– zona Soporului

– zona cartierul Zorilor

– zona cartierului Iris

Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 26.100 lei.

Close up of male auto mechanic working on engine in auto repair shop

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto