- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

30 de milioane de Golf-uri in 39 de ani

Posted By Roxana Andreica On 15 iunie 2013 @ 13:00 In Articole | No Comments

Volkswagen a anuntat oficial ca uzina proprie din Wolfsburg a produs exemplarul Golf cu numarul 30 de milioane, la 39 de ani de la startul productiei oficiale a modelului Volkswagen, timp in care masina europeana cel mai bine vanduta din istorie a ajuns la sapte generatii si la milioane de fani din intreaga lume.

[1]

“Istoria lui Golf este in acelasi timp istoria progresului auto. Cu tehnologii precum tractiunea fata a primei generatii, debutul TDI-ul pe cel de-al treilea Golf, ESC si cutia cu doua ambreiaje pe Golf 4 si cu sistemul de franare automata post-coliziune de pe cea mai recenta generatie, aceasta masina continua sa democratizeze progresul”, a declarat presedintele Consiliului de Administratie Volkswagen AG, Martin Winterkorn.

Prima generatie Golf a fost prezentata oficial in 1974, designul si dispunerea motorului (frontala in loc de posterioara) subliniind o diferenta majora fata de ceea ce exista pana atunci in gama Volkswagen. Semnat de Giorgetto Giugiaro, primul Golf a continuat sa stea pe piata pana in 1983, primind o serie de derivate interesante. Astazi, Golf se afla la a saptea generatie, aceasta fiind lansata pe piata in toamna anului trecut.

[2]

Modelul cu numarul 30.000.000 – un Golf TDI BlueMotion, cea mai eficienta versiune din istoria compactei germane – va fi prezentat sambata publicului si angajatilor uzinei din Wolfsburg, fiind vedeta unui eveniment Porti Deschise. Masina va ajunge ulterior la muzeul Volkswagen.

Sursa: automarket.ro [3] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/articole/30-de-milioane-de-golf-uri-in-39-de-ani.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/articole/30-de-milioane-de-golf-uri-in-39-de-ani.html/attachment/volkswagen_vw_golf

[2] Image: http://www.auto-business.ro/articole/30-de-milioane-de-golf-uri-in-39-de-ani.html/attachment/golf-7-5

[3] automarket.ro: http://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-golf-a-ajuns-la-borna-30000000-51535.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.